GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεκτείνεται το δίκτυο υδατοδρομίων και στη Μαγνησία

Επεκτείνεται το δίκτυο της Hellenic Seaplanes και στην Κρήτη με την Σητεία να μπαίνει στον χάρτη των υδατοδρομίων, ολοκληρώνον...



Επεκτείνεται το δίκτυο της Hellenic Seaplanes και στην Κρήτη με την Σητεία να μπαίνει στον χάρτη των υδατοδρομίων, ολοκληρώνοντας την διαδικασία παραχώρησης χώρου για το...
υδατοδρόμιο στο λιμάνι . Ανάδοχος επενδυτής ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Σητείας ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μέχρι σήμερα, πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα. Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο.

Η εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. ως επενδυτική εταιρεία στο χώρο των υδατοδρομίων και υδροπλάνων έχει ξεκινήσει επενδύσεις σε διάφορα υδατοδρόμια χωρίς να επιβαρυνθεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμένα ή Δήμος οποιοδήποτε κόστος και μεταξύ αυτών στο Υδατοδρόμιο Αλοννήσου και Σκοπέλου.

Παράλληλα η εταιρεία ανάλαβε ως Τεχνικός Σύμβουλος αδειοδότησης υδατοδρομίων (χωρίς να επιβαρυνθεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμένα οποιοδήποτε κόστος) στο Υδατοδρόμιο Βόλου.

Ταυτόχρονα με τις ιδιωτικές επενδύσεις έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αδειοδότησης από τους Δημόσιους Φορείς Διαχείρισης Λιμένων, Δήμους αλλά και Περιφέρειες, οι οποίοι αναθέτουν σε εξωτερικό τεχνικό σύμβουλο τον σχεδιασμό και την αδειοδοτική διαδικασία. Στην συνέχεια μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας θα ορίσουν ανάδοχο κατασκευαστή, οποίος θα κατασκευάσει το υδατοδρόμιο για να λάβουν την τελική άδεια λειτουργίας και μετέπειτα να παραχωρήσουν τα υδατοδρόμια προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση