GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Μια κηδεία… μια κινητοποίηση τιμής και μνήμης για τον σχολικό φύλακα που έβαλε τέλος στη ζωή του

Συγκίνηση, θλίψη, αλλά κυρίως οργή για όσους έβαλαν το… χέρι στη σκανδάλη και οδήγησαν τον  απολυμένο σχολικό φύλακα Α.Μ. να θέ...



Συγκίνηση, θλίψη, αλλά κυρίως οργή για όσους έβαλαν το… χέρι στη σκανδάλη και οδήγησαν τον  απολυμένο σχολικό φύλακα Α.Μ. να θέσει τέλος στη ζωή του με αυτό τον αποτρόπαιο τρόπο, υπάρχει στους συναδέλφους του σχολικούς φύλακες, αλλά και σε άλλους εργαζόμενους.

Ο 66χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο υπόγειο του σπιτιού του στη συμβολή των οδών Παμίσου και Αγίου Σπυρίδωνος στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρας.

Τον άνδρα εντόπισε ο γιος του μέσα σε μια λίμνη αίματος και άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία. Όπως αναφέρουν πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ιδίως τον τελευταίο καιρό που είχε μείνει χωρίς δουλειά μετά την απόλυσή του από σχολικός φύλακας, ενώ προσπαθούσε να καταθέσει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στο Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο Πάτρας.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με ανακοίνωσή της εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για την αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρας, όπως και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αυτόχειρα.

«Η αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών.

Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του Σχολικού Φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μία νυκτί τους Σχολικούς Φύλακες και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη.

Κι’ όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατόπιν εισήγησης της Γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να μισθώσει ένα λεωφορείο και να μεταφέρει στην Πάτρα όσους Σχολικούς Φύλακες θέλουν να παραβρεθούν στην κηδεία και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του πρώην συναδέλφου μας.

Το Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας, 3 Νοεμβρίου 2014, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα)» αναφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση