GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Γκίκας Χαρδούβελης!

Τα φώτα στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στο Μέγαρο Μαξίμου, αργούν να σβήσουν τα τελευταία βράδια. Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς,...



Τα φώτα στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στο Μέγαρο Μαξίμου, αργούν να σβήσουν τα τελευταία βράδια.
Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρά το γεγονός, ότι μια ίωση επιμένει να τον ταλαιπωρεί, με τη φωνή του μάλιστα κλειστή, συσκέπτεται μέχρι αργά με τους στενούς του συνεργάτες.

Αιτία; Οι αρρυθμίες που εντείνονται στο οικονομικό επιτελείο. Αρρυθμίες, που για μια ακόμη φορά οδήγησαν σε επικοινωνιακό – και όχι μόνο – στραπάτσο την Κυβέρνηση, την ώρα που ο κ. Σαμαράς επιδιώκει ήρεμο πολιτικό κλίμα, για να μπορέσει να δώσει το υπόβαθρο σε μια σειρά βουλευτών να ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας και να φτάσει στο …"μαγικό" αριθμό των 180.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς αποφάσισε συντομότερα απ’ ότι ήταν η αρχική σκέψη, να αφαιρέσει αρμοδιότητες από τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και να τις δώσει στον Υφυπουργό – και στενό του φίλο και συνεργάτη – Γιώργο Μαυραγάνη.

Ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες του epoli.gr, αναφέρουν, ότι μπορεί να μην έχει επέλθει ακόμη η …Νέμεσις στην οδό Νίκης. Και αυτό γιατί, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο κ. Χαρδούβελης ακόμη και τη Δευτέρα (!) να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Κανείς – μα κανείς – δεν έχει πλέον καλές σχέσεις με τον κ. Χαρδούβελη. Ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Υπουργός αναπληρωτής Χρήστος Σταϊκούρας, ούτε φυσικά ο κ. Μαυραγάνης. Όπως δεν είχε και ο μέχρι πρότινος Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας.

Την ίδια στιγμή, κορυφαίος Υπουργός της Κυβέρνησης, ο οποίος συνομιλεί με παράγοντες της Ε.Ε., έλεγε στο epoli.gr, ότι και οι πιστωτές μας δεν έχουν καλή εντύπωση από τον κ. Χαρδούβελη και αναπολούν την περίοδο που ήταν Υπουργός Οικονομικών, ο σημερινός Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Τι θα γίνει, όμως, αν παραιτηθεί ο κ. Χαρδούβελης; Και λέμε παραιτηθεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός δεν προτίθεται τη δεδομένη χρονική στιγμή να «απολύσει» τον Υπουργό Οικονομικών.

Στην περίπτωση, λοιπόν, αυτή, οι επιλογές του κ. Σαμαρά είναι περιορισμένες: ή θα αναβαθμίσει τον κ. Μαυραγάνη ή θα μετακινήσει τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθετώντας στη θέση του ή τον κ. Κώστα Μαρκόπουλο ή τον κ. Κωστή Χατζηδάκη.
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση