GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμία βούληση και κανένας σχεδιασμός για την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας

Δεν υπάρχει πολιτική βούληση και ουσιαστικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, όπως προκύπτει α...



Δεν υπάρχει πολιτική βούληση και ουσιαστικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, όπως προκύπτει από την μη απάντηση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας και Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκου Νικολόπουλου.

Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος χαρακτήρισε ως πρωτοφανές περιστατικό περιφρόνησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, το γεγονός ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας, αντί απάντησης, απέστειλε μια φωτοτυπία της ιστοσελίδας του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, η οποία περιλαμβάνει μια λίστα με… θα… θα… θα, η οποία μας θυμίζει… άλλες εποχές!!!

Ο βουλευτής στην ερώτησή του, είχε θέσει το θέμα της δημιουργίας από την Κυβέρνηση μιας Ανωνύμου Εταιρείας, η οποία θα αναλάβει την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, όπως δηλαδή έγινε με την εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», η οποία μέσω διεθνών διαγωνισμών έχει αναλάβει την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου από το Παλαιό Φάληρο έως το Σούνιο.

Μάλιστα στην ερώτησή του, μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος σημείωνε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η μόνη παραλιακή πόλη της χώρας που έχει εντελώς αναξιοποίητο το παράλιο μέτωπό της είναι η Πάτρα.

Το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής των 14 χιλιομέτρων είναι έτσι από την δεκαετία του 60 (!), με μπάζα, σκουπίδια και εικόνες εγκατάλειψης.

Με δεδομένο ότι ολόκληρο το παράλιο μέτωπο από τον Κόκκινο Μύλο έως την πλαζ ανήκει στο Δημόσιο και δεν υπάρχουν αξιώσεις ιδιωτών ή δικαστικές διενέξεις ερωτάσθε:

- Υπάρχει πολιτική βούληση το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας να αξιοποιηθεί σε μικρότερη κλίμακα, όπως και αυτό της Αττικής;

- Θα προχωρήσετε στην δημιουργία μιας «ΑΕ», με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση της παραλίας της Πάτρας, μέσω προκήρυξης επί τούτου Διεθνών Διαγωνισμών από την εν λόγω εταιρεία;

- Προτίθεσθε να προκαλέσετε διεθνή διαγωνισμό μέσω της άνω μεθόδου, ώστε η Πάτρα να αποκτήσει μια καλαίσθητη λειτουργική παραλία μπροστά στον αστικό της ιστό, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει η προϋπόθεση να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση