GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με τα λεφτά στα χέρια συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ...Εκβίαζαν επιχειρηματίες!

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα εκβιαστών αποτελούμενο από έξι άτομα, έπεσε στην φάκα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελλη...



Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα εκβιαστών αποτελούμενο από έξι άτομα, έπεσε στην φάκα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας...


Μεταξύ αυτών δυο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, ένας υπάλληλος και ένας συνταξιούχος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, ένας υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος και μία λογίστρια.

Το κύκλωμα απαιτούσε μέσω της λογίστριας από επιχειρηματία 50.000 ευρώ, για να μην επιβάλλουν πρόστιμα στην επιχείρησή του.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση και οι 6 συνελήφθησαν την Δευτέρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης.

Πρόκειται για 68χρονη λογίστρια, τον 74χρονο σύζυγό της, συνταξιούχο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, τον 43χρονο γιο της, υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος, δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ (52χρονη και 44χρονο), καθώς και 54χρονο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί καταγγελία επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία οι δυο παραπάνω υπάλληλοι του ΣΔΟΕ απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, «μεταφέρθηκε» στον επιχειρηματία η απαίτηση των υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. για καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο τις επόμενες ημέρες συγκεκριμενοποιήθηκε στις 60.000 ευρώ και μετά από παζάρια που έγιναν μέσω της λογίστριας, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί έπιασαν με τα λεφτά στα χέρια τον 43χρονο γιο της λογίστριας.
Στην συνέχεια, συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της και στη συνέχεια οι τρεις υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και οι δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πηγή

2 σχόλια

  1. Αυτή η κατάρα, το δημοσιουπαλληλικο κατεστημένο, ο στρατός κατοχής, το πολιτικό σύστημα όπου οι μισοί συντηρούνται από τούς άλλους μισούς του ιδιωτικού τομέα. Και οι διώξεις πού ασκούνται είναι κατόπιν επιλογής. Με το δικαστικό σύστημα να είναι στην κομπίνα, εφαρμόζοντας νομολογία από την πελατειακό φασισμό. Προσωπική μαρτυρία, μετά την αποχώρηση από ΕΠΕ και αφού πέρασαν 12 χρόνια έλαβα χρεωστικό, πού δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Αθωωθηκα πρώτη δική, με 7.000 € κόστος. Αλλά θέλει και δεύτερη δική με 8.500 € κόστος. Η δικτατορία του Κοινοβουλίου στην αποθέωση της. Και έχεις και την τρόικα να κάνει σαν να μην θέλει να επιστραφούν τα δανεικά. Να μην έχει αγγίξει τον στρατό κατοχής, αντιθέτως τον χρηματοδοτεί αφειδώς. Γαμω την ατυχία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥ σε ρολο στρατου κατοχης.Συνταξεις 2 ταχυτητων με εξευτελιστικα ποσα για τους ιδιωτες και απιστευτα ποσα για τους κρατικοδιαιτους ακομα και σημερα.Πληρης καταστρατηγηση των ανθρωπινων δικαιωματων των ιδιωτων και καταδολιευση ολων των διαταξεων του συνταγματος.Οι γυναικες ΔΥ βγαινουν στην συνταξη με 15 χρονια υπηρεσια ενω του ιδιωτικου με τα διπλασια και με μιση συνταξη.Οι ΔΥ με νεα διαταξη μπορουν να εξαγορασουν 14 χρονια πλασματικα ενω οι ιδιωτικοι μεχρι 7.Ου να χαθειτε καραγκιοζηδες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση