GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μ.Γλέζος: Συμβολική η σημερινή μέρα

Κοινή πρόσκληση στην γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων απηύθυνε το ιστορικό ...


Κοινή πρόσκληση στην γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων απηύθυνε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς με την στήριξη της Γκ.Τζίμερ.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο Μανώλης Γλέζος είπε χαρακτηριστικά για τις γερμανικές αποζημιώσεις ότι «από θέμα ελληνικό ανυψώνεται σε ευρωπαϊκό».
Μάλιστα, χαρακτήρισε τη μέρα «συμβολική» καθώς ο ελληνικός αγώνας γίνεται γερμανοελληνικός. Επιπλέον υποστήριξε ότι για τις θηριωδίες των Ναζί δεν ευθύνεται ο γερμανικός λαός. «Δεν είναι σε καμιά περίπτωση υπεύθυνος ο γερμανικός λαός, αλλά το Γ” Ράιχ. Δεν θέλουμε να μας ζητάνε συγγνώμη οι Γερμανοί πολίτες και ο γερμανικός λαός, δεν τους ταυτίζουμε με το Γ” Ράιχ, ζητάμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς, που προέρχεται από το γερμανικό κόμμα Die Linke εξέφρασε την υποστήριξη και αλληλεγγύη της στις προσπάθειες του συναδέλφου της, Μανώλη Γλέζου και σημείωσε πως το θέμα πρέπει να απασχολήσει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να ενταθεί η πίεση προς την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Τι είπε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου
Στις Βρυξέλλες το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση