GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Στην έξοδο από την ύφεση ποντάρει ο Σαμαράς»

Στην οικονομία στρέφει τις ελπίδες του για κάποια ανακούφιση ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, «ποντάροντας» στην επιστροφή στ...


Στην οικονομία στρέφει τις ελπίδες του για κάποια ανακούφιση ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, «ποντάροντας» στην επιστροφή στην ανάπτυξη ως υπενθύμιση πως η χώρα εξέρχεται από την ύφεση, μετά την όχι και τόσο θερμή αντίδραση των επενδυτών στο σχέδιό του για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, γράφει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.
Η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει βγει από την χειρότερή της ύφεση μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να βοηθήσει τον Σαμαρά να ακολουθήσει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, έξω από το πρόγραμμα διάσωσης, συνεχίζει το πρακτορείο.
«Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τους πολίτες», δηλώνει ο Andreas Schuerle, οικονομολόγος στην Dekabank στη Φρανκφούρτη. «Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ότι έχουν πετύχει πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν και έχουμε υψηλή πολιτική αβεβαιότητα», επισημαίνει.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το τριμηνιαίο ΑΕΠ, τα οποία αναμένεται να δείξουν πως η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.
Η εκτιμώμενη αυτή ανάκαμψη δεν έχει ακόμη γίνει αισθητή στην αγορά εργασίας, αφού η ανεργία παρέμεινε στο 26,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πάει ένα βήμα παραπέρα από το επιτρεπτό. Η χρηματοδότηση από τις αγορές δεν δείχνει να είναι βιώσιμη στα επίπεδα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα ελληνικά ομόλογα», σημειώνει ο Gianluca Ziglio, αναλυτής στη Sunrise Brokers LLP.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση