GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΥΤΟΣ ΑΞΙΖΕ το χειροκρότημα - Σπουδαία εμφάνιση από τον Αστέρα

Ο Αστέρας είχε τις στιγμές του, έβαλε δύσκολα στο Β' ημίχρονο στην Τότεναμ αλλά οι Λονδρέζοι με την εμπειρία τους πέρασαν μ...



Ο Αστέρας είχε τις στιγμές του, έβαλε δύσκολα στο Β' ημίχρονο στην Τότεναμ αλλά οι Λονδρέζοι με την εμπειρία τους πέρασαν με το 1-2 από Τρίπολη και έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της πρόκρισης για τους Αρκάδες!

Άλλο άξιζε και άλλο πήρε από το ματς με την Τότεναμ ο Αστέρας. Οι Αρκάδες με το πολύ καλό Β' μέρος ηττήθηκαν οριακά με 2-1 από την αγγλική ομάδα στην έδρα τους. Έχουν ακόμα ελπίδες πρόκρισης όμως δεν είναι πια τόσες πολλές ενώ πέραν του γκολ του Μπαράλες με πέναλτι στην επανάληψη και μπορούσαν και άξιζαν τουλάχιστον ακόμα ένα τέρμα.

Πως ξεκίνησε ο Αστέρας

Με διάταξη 4-2-3-1 άρχισε τον αγώνα ο Αστέρας. Ο Κοσίτσκι ήταν στο τέρμα. Ο Λούι βρέθηκε δεξιά στην άμυνα, ο Παντελιάδης αριστερά και οι Σανκαρέ και Ζησόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Οι Μουνάφο και Ουσέρο τα αμυντικά χαφ, δεξιά στην επίθεση ο Μάσα, αριστερά ο Τσοκάνης και ο Ρόλε πίσω από τον φορ Πάρα.

Έτσι έπαιξε η Τότεναμ

Ως προς την Τότεναμ ο Βορμ βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιά στην άμυνα ο Ντάιερ, αριστερά ο Ντέιβις, με στόπερ τους Φάζιο και Βερτόνγκεν. Αμυντικά χαφ οι Σταμπουλί και Ντεμπελέ, με τον Λαμέλα να είναι μπροστά τους ως επιτελικό χαφ, τον Τάουσεντ δεξιά, τον Έρικσεν αριστερά και τον Κέιν στην κορυφή της επίθεσης.

Με προβλήματα ο Αστέρας, λίγα πράγματα η Τότεναμ

Στο πρώτο διάστημα του αγώνα ο Αστέρας ανέδειξε προβλήματα στην κυκλοφορία του και την παραγωγή φάσεων όμως και η Τότεναμ που μπήκε αρκετά δυνατά παρουσίασε λίγα πράγματα στο γήπεδο των Αρκάδων. Όπως ένα πολύ άστοχο σουτ του Βερτόνγκεν στο 7'. Όλα αυτά όμως στην αρχή...

Ισορροπία και φάσεις οι Αρκάδες

Από το 16' και μετά οι γηπεδούχοι βελτίωσαν αρκετά σημαντικά την εικόνα του και έκαναν φάσεις μπροστά από τα καρέ της Τότεναμ. Οι πιο χαρακτηριστικές η κεφαλιά του Σανκαρέ στο 27' και το σουτ του Μάσα στο 30'. Κλασική ευκαιρία όμως δεν βγήκε από κανέναν εκ των δύο αντιπάλων.

Το... καθάρισε σε 6 λεπτά!

Η Τότεναμ κατάφερε όμως να προηγηθεί από μία αμφισβητούμενη φάση. Υπόδειξη πέναλτι πάνω στον Σανκαρέ σε μαρκάρισμα στον Τάουνσεντ. Ο ίδιος παίκτης που το κέρδισε το εκτέλεσε στο 36' για το 0-1. Στο 42' ήρθε και το 2-0. Ο Τάουνσεντ εξέθεσε τον Λούι από δεξιά, έβγαλε την σέντρα και ο Κέιν με κεφαλιά στην πλάτη του Ζησόπουλου σκόραρε και πάλι κατά του Αστέρα.

Την έπαιξε... μονότερμα!

Ο Αστέρας Τρίπολης εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με άλλη διάθεση και ψυχολογία. Έκανε φάσεις για γκολ. Πίεσε για να σκοράρει έστω μία φορά έχοντας πολύ πιο καλό πρόσωπο από την Τότεναμ και παίζοντάς την... μονότερμα από ένα σημείο και μετά. Στο 46' ο Τσοκάνης έχασε ένα τετ α τετ που κυριολεκτικά δεν χάνεται. Στο 53' ένα πολύ καλό σουτ του Πάρα έφυγε λίγο έξω ενώ ο ίδιος παίκτης είχε νέα προσπάθεια στο 54'. Ο Βεργέτης έριξε στο ματς και τον Μπαντιμπανγκά και έψαξε το γκολ δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 65' ο Μάσα είχε δοκάρι και στο 84' ο Ζησόπουλος διπλή προσπάθεια. Στο 88' ο Μπαράλες κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Φάζιο κάνοντας στο 90' το 2-1. Οι Αρκάδες προσπάθησαν μέχρι τέλους για το 2-2 που τελικώς δεν ήρθε.

MVP: Ο Τάουνσεντ. Κέρδισε πέναλτι, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα και ενώ το δεύτερο γκολ της Τότεναμ βγαίνει από δική του σέντρα. Συνολικά ιδιαίτερα καλή παρουσία από τον άσο της αγγλικής ομάδας.

Στο ύψος τους: Από την Τότεναμ θετικό πρόσημο είχαν αρκετοί παίκτες. Ξεχώρισαν όμως και ο γκολκίπερ της και ο Κέιν. Ο Κέιν που έβαλε ξανά γκολ στον Αστέρα.

Αδύναμος κρίκος: Ο άξονας του Αστέρα κυρίως στο Α' μέρος. Με προβλήματα στο να κρατήσει την μπάλα. Με αδυναμία στο να ελέγχει το κέντρο. Εδώ μπαίνουν και οι αμυντικοί του.

Η γκάφα: Ανήκει σε Λούι και τα δύο στόπερ του Αστέρα στην φάση του τέρματος του Κέιν. Και αδράνεια και αδυναμία να σταματήσουν τους Τάουνσεντ και Κέιν.

Το στραγάλι: Η Τότεναμ ήταν κατά διαστήματα ανώτερη του Αστέρα όμως δεν χρειαζόταν την... βοήθεια του Ισπανού ρέφερι στο ματς. Τουλάχιστον αμφισβητούμενο το πέναλτι που δίνεται πάνω στον Σανκαρέ. Επίσης δεν δόθηκε πέναλτι πάνω στον Ουσέρο. Λάθη και σε πειθαρχικό έλεγχο και φάουλ και εύνοια των Άγγλων σε κάποια διαστήματα. Αρκετά κακή η διαιτησία.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως ο Αστέρας πάλεψε. Πάλεψε για τα καλά. Το βασικό του πρόβλημα είχε να κάνει με το πρώτο μέρος. Εκεί που δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός και καλός δημιουργικά και επιθετικά. Αυτό του στοίχισε. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία αμφιλεγόμενη φάση και μετά δέχθηκε και 2ο γκολ. Στην επανάληψη βελτίωσε για τα καλά την εικόνα του και άξιζε τουλάχιστον ένα τέρμα. Σε κάποιες στιγμές είχε δε πολύ μεγάλη κυριαρχία στο γήπεδο. Τελικώς το τέρμα των Αρκάδων επετεύχθη στο 90' με πέναλτι και ενώ μπορούσαν να είχαν σκοράρει και για το 2-2. Πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Αστέρα και άκρως θετικό πρόσημο στην επανάληψη. Το τελικό 2-1 τον αδικεί ξεκάθαρα. Ουσιαστικά η Τότεναμ με την εμπειρία της και την πιο μεγάλη της επιθετική ποιότητα κατάφερε και πήρε το ματς. Οι Αρκάδες πάντως έχουν ακόμα ελπίδες πρόκρισης έχοντας την Μπεσίκτας στην έδρα τους και μετά την Παρτιζάν εκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση