GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο με χιλιάδες κόσμο

Πλήος κόσμου τίμησε σήμερα την 41η επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο... Χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών βρέθηκαν στην...



Πλήος κόσμου τίμησε σήμερα την 41η επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο...
Χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών βρέθηκαν στην πορεία, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε προ ολίγου, στο τέλος των τριήμερων εκδηλώσεων. Σιγά-σιγά αρχίζουν να ανοίγουν και κάποιοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φοιτητές με τραγούδια και συνθήματα ξεκίνησαν από το Πολυτεχνείο και την Ομόνοια και έδιναν παλμό στην πορεία, με την κεφαλή της να βρίσκεται έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα. Ακολούθησε και ο κύριος όγκος της πορείας αργότερα, με τον κόσμο να ανεβαίνει από τη Β. Σοφίας. Την ίδια ώρα περίπου 7.000 αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους.
Μικρής έκτασης επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος του ξενοδοχείου Χίλτον. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να διασπάσουν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις. Με κυνηγητό, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, άρχισε να κατευνάζεται η ένταση, αλλά αναζωπυρώθηκε στους Αμπελόκηπους. Μάλιστα, φωτιές ξέσπασαν σε κάδους στη Β. Σοφίας, αλλά και στη Λ. Αλεξάνδρας.
Λίγο αργότερα, έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία και η πορεία του ΠΑΜΕ.
Στο μεταξύ, περίπου 7 άνθρωποι αποχώρησαν με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ νωρίτερα η Αστυνομία είχε κάνει περίπου 30 προληπτικές προσαγωγές σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση