GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Αυστραλία θα ταξιδέψει ο Γιάννης Μπουτάρης

Επίσκεψη εργασίας στην Αυστραλία θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη από 21...

Επίσκεψη εργασίας στην Αυστραλία θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη από 21 έως 29 Νοεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Μελβούρνης για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 30 χρόνων από την αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με τη Μελβούρνη.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου, που αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για δράσεις Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης Στάθη Παντελίδη (Εντάξει) και Μιχάλη Κωνσταντινίδη (Λαϊκή Συσπείρωση), θα επισκεφτεί τη Μελβούρνη (21-25/11) και το Σίδνεϊ (25-29/11).

Τα μέλη της αποστολής θα συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή για τον εορτασμό της 30ης επετείου από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Μελβούρνης στις 24 Νοεμβρίου, καθώς και σε παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει ομογενειακές οργανώσεις.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος θα πραγματοποιήσει παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, ενώ θα παραχωρήσει Συνεντεύξεις Τύπου σε αυστραλιανά και ομογενειακά μέσα ενημέρωσης. Η αντιπροσωπεία του Δήμου θα επισκεφτεί το Τουριστικό Κέντρο της Μελβούρνης και θα συναντηθεί με φορείς του τουρισμού της Αυστραλίας, καθώς και με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Μελβούρνης, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών ως προς τη διαχείριση του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Επιπλέον, θα έχει συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μελβούρνης, ενώ θα ξεναγηθεί στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

Ο Γιάννης Μπουτάρης θα έχει εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Μελβούρνης, Robert Doyle, και τη Δήμαρχο Σίδνεϊ, Clover Moore, και επαφές με εκπροσώπους της ομογένειας και στις δύο πόλεις, ενώ θα επισκεφτεί τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ευσταθίου και το Ελληνικό Μουσείο στη Μελβούρνη.

1 σχόλιο

  1. Αμφίπολη και Mέγας Αλέξανδρος

    Ο Θεός να μας φυλάει από τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ που με αφορμή τον σκελετό που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης είπανε, διαλαλήσανε ότι είναι ο σκελετός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, …….
    Ρε ξεφτιλισμένοι δεν σας κόβει καθόλου? Ρε αλήτες είσαστε πραγματικά τόσο ηλίθιοι που δεν μπορείτε ούτε δυο γαϊδάρων άχυρα να ξεχωρίσετε?
    Ρε άχρηστοι είναι δυνατόν ο σκελετός του ανθρώπου αυτού που βρέθηκε μέσα σε μια φτωχή σχετικά κατασκευή να είναι αυτός που προς τιμήν του κατασκευάστηκε αυτός ο μεγαλοπρεπής τάφος?
    Ρε μουλαροκέφαλοι είναι δυνατόν ποτέ να φτιαχτεί ένας τόσο μεγάλος τάφος με δυο Σφίγγες στην είσοδο του, με ένα λιοντάρι πιο πέρα να τον φυλάει, με δυο Καρυάτιδες τρία μέτρα η κάθε μια, με τα απαράμιλλης ομορφιάς ψηφιδωτά και ο Κύριος Νεκρός που προς Τιμήν του έγινα όλα αυτά να κείτεται σε ένα πέτρινο τάφο χωρίς σκαλίσματα?
    Ρε αλήτες φτυσμένοι από πάνω μέχρι κάτω ο Κύριος Νεκρός στου οποίου προς τιμήν έγινε το μεγαλοπρεπής αυτός τάφος θα πρέπει να είναι ή σε Χρυσή Λάρνακα ή σε μεγάλου μεγέθους μαρμάρινη στην οποία θα είναι σκαλισμένοι το ελάχιστο οι Άθλοι του Ηρακλή!
    Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΗΚΕΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΣΩΣ ΦΙΛΟ ΤΟΥ Κύριου Νεκρού αλλά ΟΧΙ ΚΟΝΤΙΝΟ Η ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΚΟΝΤΙΝΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΑΨΑΝ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση