GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στρατιωτικοί της Ρωσίας εγκαταστάθηκαν στο δεύτερο οικισμό στην Αρκτική

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί εγκαταστάθηκαν στο δεύτερο οικισμό στη ρωσική Αρκτική τον οποίο έφτιαξαν για αυτούς στο ακρωτήρι Όττο Σμι...



Οι Ρώσοι στρατιωτικοί εγκαταστάθηκαν στο δεύτερο οικισμό στη ρωσική Αρκτική τον οποίο έφτιαξαν για αυτούς στο ακρωτήρι Όττο Σμιντ στη Τσουκότκα, ανέφερε στο Σότσι κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού συμβουλίου με συμμετοχή του Βλαδίμιρ Πούτιν, ο αρχηγός των στρατευμάτων της Ανατολικής Στρατιωτικής περιοχής αντιστρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν.

Η Ρωσία σκοπεύει να ενισχύσει τις θέσεις της στην Αρκτική σε όλα τα μέτωπα: και στο στρατιωτικό και πολιτικό αλλά και στο χρηματοοικονομικό. Ο Πρόεδρος Βλαδίμιρ Πούτιν τον Απρίλιο έδωσε την εντολή να δημιουργηθεί εκεί ένα ενιαίο σύστημα βάσεων των υποβρυχίων και των πλοίων νέας γενιάς, να ενισχυθούν τα σύνορα και να συσταθεί ένα νέο κρατικό όργανο για την υλοποίηση της πολιτικής της Ρωσίας στην Αρκτική.

Στα τέλη Οκτωβρίου οι στρατιωτικοί εγκαταστάθηκαν στον οικισμό στο νησί του Βράγγελ.

Όπως είπε, μέχρι το τέλος της χρονιάς στην Αυτόνομη περιοχή του Τσουκότκα θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της ομάδας των μη επανδρωμένων ιπτάμενων μηχανών.

"Το 2015 οι εργασίες για την ανάπτυξη της στρατιωτικής υποδομής στην αρκτική περιοχή θα συνεχιστούν. Εκτός από την ολοκλήρωση της ανέγερσης των συγκροτημάτων, πρόκειται να αποκατασταθεί το αεροδρόμιο στο ακρωτήρι Σμιντ και μια σειρά από άλλες εγκαταστάσεις στο έδαφος της Αυτόνομης περιοχής του Τσουκότκα ", τόνισε ο αρχηγός της Ανατολικής Στρατιωτικής περιοχής.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι μέχρι το τέλος του 2014 η Ρωσία σχεδιάζει να διευρύνει την στρατιωτική ομάδα στην αρκτική περιοχή. Στο νησί Κοτέλνι θα εγκατασταθεί η 99η τακτική ομάδα, ενώ η 80η Ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία πυροβολικού — στον οικισμό Αλακούρττι της περιοχής της πόλης Μούρμανσκ. Εκτός από αυτό, στα νησιά της Γης του Αλεξάνδρ Α’ (αρχιπέλαγος του Φραντς - Ιωσήφ), στη Νέα Γη, στο νησί του Βράγγελ και στο ακρωτήρι του Σμιντ θα εγκατασταθούν οι σταθμοί ραντάρ και οι σταθμοί κατατοπισμού της αεροπορίας. Σχεδιάζεται η ενίσχυση των συνοριακών στρατευμάτων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 στα νησιά της Αρκτικής πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποκατάσταση της υποδομής της αντιαεροπορικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση