GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διασώθηκαν οι δυο εναερίτες υαλοκαθαριστές που κρέμονταν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις ΗΠΑ

Πυροσβέστες της Νέας Υόρκης διέσωσαν σήμερα δυο εναερίτες υαλοκαθαριστές στο περίφημο One World Trade Center το κτίριο που εγκαινιά...


Πυροσβέστες της Νέας Υόρκης διέσωσαν σήμερα δυο εναερίτες υαλοκαθαριστές στο περίφημο One World Trade Center το κτίριο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, στη θέση όπου κάποτε ορθωνόταν οι Δίδυμοι Πύργοι της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Οι δυο εναερίτες παγιδεύτηκαν για διάστημα περίπου δυο ωρών στον 69ο όροφο του ψηλότερου ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης όταν έσπασαν τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν την ειδική σκαλωσιά στην οποία βρίσκονταν, στη μία της πλευρά.
Οι διασώστες για να σώσουν τους δυο εργαζόμενους στον καθαρισμό του κτιρίου άνοιξαν μια τρύπα σε ένα παράθυρο και τράβηξαν τους δυο άντρες στο εσωτερικό. Τη στιγμή της διάσωσης στη νότια πλευρά του πύργου η σκαλωσιά όπου βρίσκονταν οι δύο εναερίτες υαλοκαθαριστές είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και κρέμονταν σε ύψος 240 μέτρων από το έδαφος ενώ σε αυτό το ύψος έπνεαν άνεμοι ταχύτητας περίπου 11 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Οι διασωθέντες άντρες είναι ο Χουάν Λόπες, με εμπειρία πέντε χρόνων σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο επάγγελμα και ο Χουάν Λισάμα ο οποίος είναι σε αυτή τη δουλειά για 14 χρόνια. Σχεδόν εκατό πυροσβέστες, ασθενοφόρα και ελικόπτερο έφτασαν στο χώρο όπου σημειώθηκε το πρώτο ατυχές συμβάν του νέου ουρανοξύστη στον οποίο οι πρώτοι ένοικοι μπήκαν την τελευταία εβδομάδα, 13 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Το κτίριο 104 ορόφων είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης στο δυτικό κόσμο. Το ύψος του φθάνει τα 541 μέτρα και αντικαθιστά τους Δίδυμους Πύργους που κατέρρευσαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση