GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάκριση μέχρι τελικής πτώσης στον Σόκρατες - Στο κελί ο πρώην πρωθυπουργός

Τρεις νύχτες έχει περάσει ήδη στο κελί ο Ζοζέ Σόκρατες, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας υποβάλλεται σε ανάκριση μέχρ...



Τρεις νύχτες έχει περάσει ήδη στο κελί ο Ζοζέ Σόκρατες, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας υποβάλλεται σε ανάκριση μέχρι τελικής πτώσεως. Ο 57χρονος έχει συλληφθεί στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Είναι μία χαρά, καλύτερα από ότι είμαι εγώ. Είναι ευδιάθετος», είπε ο δικηγόρος του, Ζοάο Αραούχο, μιλώντας σε δημοσιογράφους, όμως αρνήθηκε να απαντήσει αν ο Σόκρατες κατηγορείται για κάτι ή αν ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η σύλληψη του Σόκρατες, η πρώτη φορά που πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται με χειροπέδες στην Πορτογαλία, ακολούθησε τις συλλήψεις άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων και επιφανών πολιτών της χώρας, σε ξεχωριστές έρευνες τους τελευταίους μήνες, καθώς οι εισαγγελείς έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους στη μάχη κατά της διαφθοράς.

O διάδοχός του στην πρωθυπουργία, Πέδρο Πάσους Κοέλιου δήλωσε την Κυριακή ότι η υπόθεση είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντη και πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν είναι πολιτικό, αλλά αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σόκρατες μπαίνει σε περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη. Ανάμεσα στις έρευνες που έγιναν για αυτόν ήταν και υπόθεση κατάχρησης εξουσίας, όταν ήταν υπουργός Περιβάλλοντος το 2002, σχετικά με την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου, αν και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση