GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ το στομάχι σου!

Οι ενοχλήσεις στο στομάχι αποτελούν τις πιο συνηθισμένες διαταραχές του πεπτικού συστήματος...  Κάποιο φαγητό «πέφτει» βαρύ, κ...



Οι ενοχλήσεις στο στομάχι αποτελούν τις πιο συνηθισμένες διαταραχές του πεπτικού συστήματος...
 Κάποιο φαγητό «πέφτει» βαρύ, κάποια καούρα, ένα ενοχλητικό σφίξιμο ή ένας πόνος που δεν φεύγει. Όλα αυτά ταλαιπωρούν έναν στους πέντε Έλληνες. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Ινστιτούτο Υγείας της ΗΠΑ τεκμηρίωσε ότι κάποιες συνήθειες, που υιοθετούν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι σε όλα τα μήκη τα πλάτη της υφηλίου μπορεί να πυροδοτήσουν τους πόνους και τις ενοχλήσεις στο στομάχι.

Κάπνισμα
Το κάπνισμα ενοχοποιείται για τη δημιουργία πεπτικού έλκους αφού η νικοτίνη προκαλεί χαλάρωση του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα µε αποτέλεσµα τη γαστροοισοφαγική παλινδρόµηση. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν να κόψετε την βλαβερή αυτή συνήθεια.

Αναψυκτικά με το φαγητό
Τα αναψυκτικά και τα αεριούχα ποτά πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορεί να προκαλέσουν δυσπεψία και παλινδρόµηση για το λόγο αυτό οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν να αποφεύγονται.

Από το τραπέζι στο κρεβάτι
Ένα από τα μεγαλύτερα ατοπήματα που κάνουν οι περισσότεροι είναι μετά το φαγητό να αφήνονται την αγκαλιά του Μορφέα. Η τακτική αυτή είναι ένα λάθος γιατί έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης γαστροοισοφαγικής παλινδρόµησης. Καλό είναι συνιστούν οι ειδικοί να ξαπλώνετε αφού περάσουν τουλάχιστον τρεις ώρες από το γεύμα.

Αλκοόλ
Πάν μέτρον άριστον .Έτσι και στην περίπτωση που καταναλώνετε ένα ποτηράκι παραπάνω να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού η υπερβολική κατανάλωσή του προκαλεί υπερέκκριση γαστρικού οξέος αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για γαστρίτιδα ή έλκους.

Φαγητό στο πόδι
Η κατανάλωση φαγητού στο πόδι βλάπτει σοβαρά το στομάχι. Όταν δεν μασάμε καλά την τροφή καταπίνουμε μαζί και αέρα, µε αποτέλεσμα την πρόκληση πόνου στο στομάχι, φουσκώµατος και δυσπεψίας.

Πάντως οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι αν οι ενοχλήσεις στο στομάχι επιμένουν θα πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο γιατρό στις περιπτώσεις που: Παρουσιάζετε ξαφνική ανορεξία, έχετε ανεξήγητη απώλεια βάρους, δυσκολεύεστε κατά την κατάποση, νιώθετε συχνούς πόνους στο πάνω µέρος της κοιλιάς ή έντονο κάψιµο στο στήθος, παρουσιάζετε χρόνια δυσπεψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση