ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Έρχονται τα οικογενειακά δικαστήρια για τις συζυγικές διαφορές σας

Share it:
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικ. Κανελλόπουλος, σε ανοικτή συζήτηση του τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, με θέμα «Σύγχρονες μεταρρυθμίσεις Οικογενειακού Δικαίου», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρική αίθουσα των Αθηνών, ανάφερε ότι βρίσκεται υπό νομοθέτηση ο θεσμός του «Οικογενειακού Δικαστηρίου».
Ειδικότερα, ο κ. Κανελλόπουλος σημείωσε ότι θα υπάρξουν «χειρουργικές επεμβάσεις» στον τομέα του Οικογενειακού Δικαίου. Οι επεμβάσεις αυτές προβλέπουν την εκδίκαση υποθέσεων οικογενειακού δικαίου αποκλειστικά από εξειδικευμένους δικαστές με την υποστήριξη επιστημονικού προσωπικού, ενώ γονείς και παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε σωστή ενημέρωση από οικογενειακούς συμβούλους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επιμελητές ανηλίκων.
Η αρχή του νέου θεσμού θα γίνει με τη θεσμοθέτησης της υποχρεωτικής απόπειρας επίλυσης μέσω ειδικής οικογενειακής διαμεσολάβησης. Σε περίπτωση αποτυχίας της διαμεσολάβησης θα ακολουθεί η εισαγωγή της υπόθεσης στο Οικογενειακό Δικαστήριο, το οποίο είναι μονομελές όργανο.
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε ότι το Οικογενειακό Δικαστήριο θα στελεχώνεται από αποκλειστικής απασχόλησης οικογενειακούς δικαστές, που θα απασχολούνται αποκλειστικά για πέντε χρόνια με τέτοιες υποθέσεις. Οι αποφάσεις του Οικογενειακού Δικαστηρίου θα υπόκεινται σε ένδικα μέσα (έφεση) που θα εξετάζεται σε δευτεροβάθμιο Οικογενειακό Δικαστήριο.
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

 1. Αμφίπολη και Mέγας Αλέξανδρος

  Ο Θεός να μας φυλάει από τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ που με αφορμή τον σκελετό που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης είπανε, διαλαλήσανε ότι είναι ο σκελετός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, …….
  Ρε ξεφτιλισμένοι δεν σας κόβει καθόλου? Ρε αλήτες είσαστε πραγματικά τόσο ηλίθιοι που δεν μπορείτε ούτε δυο γαϊδάρων άχυρα να ξεχωρίσετε?
  Ρε άχρηστοι είναι δυνατόν ο σκελετός του ανθρώπου αυτού που βρέθηκε μέσα σε μια φτωχή σχετικά κατασκευή να είναι αυτός που προς τιμήν του κατασκευάστηκε αυτός ο μεγαλοπρεπής τάφος?
  Ρε μουλαροκέφαλοι είναι δυνατόν ποτέ να φτιαχτεί ένας τόσο μεγάλος τάφος με δυο Σφίγγες στην είσοδο του, με ένα λιοντάρι πιο πέρα να τον φυλάει, με δυο Καρυάτιδες τρία μέτρα η κάθε μια, με τα απαράμιλλης ομορφιάς ψηφιδωτά και ο Κύριος Νεκρός που προς Τιμήν του έγινα όλα αυτά να κείτεται σε ένα πέτρινο τάφο χωρίς σκαλίσματα?
  Ρε αλήτες φτυσμένοι από πάνω μέχρι κάτω ο Κύριος Νεκρός στου οποίου προς τιμήν έγινε το μεγαλοπρεπής αυτός τάφος θα πρέπει να είναι ή σε Χρυσή Λάρνακα ή σε μεγάλου μεγέθους μαρμάρινη στην οποία θα είναι σκαλισμένοι το ελάχιστο οι Άθλοι του Ηρακλή!
  Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΗΚΕΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΣΩΣ ΦΙΛΟ ΤΟΥ Κύριου Νεκρού αλλά ΟΧΙ ΚΟΝΤΙΝΟ Η ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΚΟΝΤΙΝΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΑΨΑΝ ΕΚΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση