ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ανακαλύπτοντας την ανακαλυπτική εκπαίδευση

Share it:
Καινοτόμα εργαλεία όπως η ρομποτική, η δημιουργία μιας μακέτας, ένα πείραμα , ή η ψηφιακή περιήγηση σε ένα μουσείο μπορούν να μετατρέψουν το μάθημα στη σχολική τάξη , σ ένα ενδιαφέρον βίωμα.
Αυτός είναι και ο στόχος του Συνεδρίου με θέμα "ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΙΚΉ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ" που φέρνει την καινοτομία μέσα στις σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων του σχολείου: Δημοτικό, Γυμνάσιο , Λύκειο.
INSPIRINGSCIENCE
"Η ανακαλυπτική μέθοδος περιλαμβάνει τα σχολικά εγχειρήματα , τα σχολικά εργαστήρια, τις νέες τεχνολογίες, τη ρομποτική, τον προγραμματισμό, τη σύνδεση Μουσείων και Κέντρων Διάδοσης και Επιστήμης, τη σύνδεση σχολείου με επιστημονική έρευνα, η ανακαλυπτική μάθηση και το εκπαιδευτικό παιχνίδι" λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης και συμπληρώνει: "Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό ή ακραίο στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε να μιλάμε για καινοτομία στην τάξη. Υπάρχουν όμως τα εργαλεία και επιπλέον οι χρηματοδοτήσεις μέσω των ΕΣΠΑ όπου μπορεί η επιτροπή του σχολείου να συντάξει "τεχνικό δελτίο" και μέσω και του Δήμου να τύχει χρηματοδότησης" .
Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ "Διόφαντος' και την "Ελληνογερμανική Αγωγή" στο ARCADIA HOTEL στην Κομοτηνή 28-29 Νοεμβρίου.
Ένωση Ελλήνων Φυσικών ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗShare it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση