GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Ζητά συνδρομή της Αυστραλίας για τις τουρικές προκλήσεις

Με επιστολές τους προς τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι “Αμποτ, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΚΑ ( Παναυστραλιανή Συντονιστική Επιτροπή Κυπρ...

Με επιστολές τους προς τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι “Αμποτ, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΚΑ ( Παναυστραλιανή Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα), Κώστας Προκοπίου, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι κυπριακών φορέων, τον καλούν στη Σύνοδο των ηγετών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G20), που θα γίνει στο Μπρίσμπαν, να θέσει και το θέμα των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Θα πρέπει η Αυστραλία και όλες οι άλλες χώρες να καταδικάσουν τις τουρκικές προκλήσεις απερίφραστα» τονίζεται στην επιστολή, όπου γίνεται λόγος για την επικίνδυνη συμπεριφορά της Τουρκίας με την κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει στο κράτος και τα οφέλη θα τα καρπωθούν οι νόμιμοι κάτοικοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση