GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γ. Παπανδρέου επανέρχεται...

Aνακοίνωση εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού "σχετικά με δημοσιεύματα" στην οποία διευκρινίζει ότι κανείς δε...

Aνακοίνωση εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού "σχετικά με δημοσιεύματα" στην οποία διευκρινίζει ότι κανείς δεν μιλά εξ ονόματός του και εξαπολύει επίθεση, εμμέσως πλην σαφώς, σε βάρος του Ευ. Βενιζέλου... 

Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρονται στον Γιώργο Παπανδρέου και μεταφέρουν δήθεν πληροφορίες, σχολιασμούς και απόψεις που υποτίθεται ότι τον εκφράζουν – και αποδίδονται δήθεν, στο γραφείο του, σε κύκλους, συνεργάτες κλπ.

Είναι προφανές ότι, όλα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αποτελούν γεννήματα της φαντασίας των δημιουργών τους ή εδράζονται σε δήθεν πληροφορίες «καλοθελητών».

Και σε κάθε περίπτωση, δείχνουν – και μόνον, το μέγεθος του προβληματισμού από τον οποίο διακατέχονται εμπνευστές, τροφοδότες και διακινητές αυτών των δήθεν πληροφοριών, φημών και σεναρίων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι έχει να πει το λέει μόνος του και με παρρησία, όπως πάντα. Με τις ομιλίες του, τα άρθρα του, τις δηλώσεις του, τις ανακοινώσεις του γραφείου του, με τα σχόλια που δίνουμε γραπτώς στη δημοσιότητα.

Επειδή ωστόσο, αυτές οι δήθεν πληροφορίες την τελευταία περίοδο πληθαίνουν και αυξάνονται σημαντικά κατά τις ημέρες που προηγούνται δημοσίων τοποθετήσεών του, για ευνόητους λόγους – πλήν κωμικοτραγικούς, ας ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Πρώτον. Η φιλοσοφία, οι αντιλήψεις, οι απόψεις και οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που αφορούν και τη χώρα και τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, έχουν εκφραστεί από τον ίδιο πολλές φορές – και πρόσφατα στο Ζάππειο και το Ηράκλειο.

Δεύτερον. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε αντίθεση με άλλους, δεν διαθέτει «κολλητούς», «ομάδες» και «φράξιες». Μιλά με όλους, δεν εντέλλει και δεν αποθαρρύνει κανέναν, είτε να εκφράσει τις απόψεις του, είτε να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση. Όλοι έχουν την ευθύνη όσων λένε και όσων πράττουν. Είναι προφανές ότι κάποιοι συμφωνούν με τις απόψεις του και κάποιοι διαφωνούν – τίποτα πέραν αυτού.

Τρίτον. Το μόνον που ενδιαφέρει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι η πορεία της χώρας και η δυνατότητα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού.

Τέταρτον. Οι όποιες πληροφορίες περί «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» και «πειθαρχικού χαρακτήρα μέτρων», δεν αφορούν παρά τους εμπνευστές και διακινητές αυτών των πληροφοριών και προφανώς, εδράζονται στα αδιέξοδα των δικών τους επιλογών και στην αγωνία που τους διακατέχει.

Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την πορεία της χώρας και το μέλλον του Ελληνικού λαού, θα αξιοποιούσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου:
Να επιτευχθεί στοιχειώδης εθνική συνεννόηση,
Να διαμορφωθεί με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση πλαίσιο διαπραγμάτευσης για το χρέος και την πορεία της χώρας μετά το μνημόνιο και κυρίως,
Να διαμορφωθεί εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την μεταπελατειακή Ελλάδα, ώστε να απαλλαγεί οριστικά από τις αιτίες που την οδήγησαν στην κρίση και να αποκτήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκ βάθρων αλλαγή της, ώστε να διασφαλιστεί και η οριστική σωτηρία της και η βιώσιμη ανάπτυξή της.
Δηλαδή, θα φρόντιζαν να ενώνουν αντί να διχάζουν, να προσθέτουν αντί να αφαιρούν, να πολλαπλασιάζουν αντί να διαιρούν – και στην πολιτική σκηνή και στο Κίνημα.

Αντ” αυτού, σπαταλούν με αφροσύνη τις δυνάμεις τους.

Αντί, όπως πιστεύουν, να «πιέσουν» τον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλύπτουν τα δικά τους αδιέξοδα, ένεκα των δικών τους επιλογών, των εντεινόμενων προβληματισμών από τους οποίους διακατέχονται και της αγωνίας από την οποία εκκινούν – για τους δικούς τους λόγους, που ωστόσο, αποτελούν πλέον, κοινό μυστικό.

Όσο και αν ονειρεύονται «ξεκαθαρίσματα», δεν θα καταφέρουν ποτέ να απαξιώσουν την σημασία των αρχών, των αξιών του Κινήματος και των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων, μετατρέποντάς τες σε προσωπικές και ιδιοτελείς.

2 σχόλια

  1. Δημήτρης Κλ.11 Νοε 2014, 10:37:00 μ.μ.

    Δυστυχώς,
    με τον αρχομανή Β. Βενιζέλο, δεν έχει μέλλον ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΕΛΙΑ, ούτε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ή όποιο άλλο όνομα σκεφθεί να δώσει.
    Οι εκάστοτε δηλώσεις του, έχουν αποδείξει, ότι δεν έχει την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση.
    Ενδεικτικά:
    1) Η χοντρή γκάφα του να δηλώνει προεκλογικά, πολλές φορές, ψηφίστε ΠΑΣΟΚ που
    δεν μου αρέσει, αλλά εγώ το βράδυ των εκλογών θα το αλλάξω.
    Είναι δυνατό άνθρωπος με στοιχειώδη νου να λέει ψηφίστε αυτό που ξέρετε, αλλά το βράδυ της ίδιας μέρας ΔΕΝ θα γνωρίζετε αυτό που ψηφίσατε;
    2)Η δήλωσή του ότι έχει στο ανασφάλιστο γραφείο του τα άκρως απόρρητα σχέδια
    του πενταγώνου.
    3) Η άλλη δήλωσή του στο αεροπλάνο από τις Κάννες, μετά το e-mail που του έστειλε η κόρη του, ότι «έσωσε» τη χώρα, σκοτώνοντας το δημοψήφισμα που ήθελε ο Παπανδρέου.
    Το "άλογο", που λέγεται Β. Βενιζέλος, είναι κουτσό. Ε' με κουτσό άλογο
    δεν περιμένεις νίκη!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γουρούνι ο Βανγκέλης, περάστε κόσμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση