GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθερο Ιντερνέτ ζητάει ο Μπάρακ Ομπάμα...

Υπέρ της ουδετερότητας του Διαδικτύου ή αλλιώς Net neutrality τάχθηκε ο Μπάρακ Ομπάμα και ζήτησε την ...

Υπέρ της ουδετερότητας του Διαδικτύου ή αλλιώς Net neutrality τάχθηκε ο Μπάρακ Ομπάμα και ζήτησε την ...
ισότιμη αντιμετώπιση των δεδομένων ανεξαρτήτως της πηγής από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος την προέτρεψε μέσα από μήνυμά του που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος να διατηρήσει το Ιντερνέτ ανοιχτό και δωρεάν. Τόνισε πως η Επιτροπή πρέπει να προασπίσει την Διαδικτυακή Ουδετερότητα με κάθε μέσο. Μάλιστα, χαρακτήρισε το Διαδίκτυο ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής και υπηρεσία κοινωνικής ωφέλειας, όπως το ρεύμα και το νερό. Πρόσθεσε: «είναι γενικά αντιληπτό ότι η ίδια φιλοσοφία πρέπει να ακολουθείται για κάθε υπηρεσία μετάδοσης και μεταφοράς πληροφοριών είτε είναι τηλεφωνική κλήση είτε πακέτο ηλεκτρονικών δεδομένων».
Με τον τρόπο αυτό ο Μπάρακ Ομπάμα αντιστέκεται στο Ιντερνέτ δύο ταχυτήτων το οποίο προωθεί η Επιτροπή με νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους παρόχους να δίνουν προτεραιότητα στην ροή των δεδομένων και εξυπηρέτηση των υπηρεσιών όσων τεχνολογικών εταιρειών πληρώνουν υψηλότερο χαράτσι.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών απάντησε «Ως ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή εντάσσουμε και αρχειοθετούμε την πρόταση του Προέδρου Ομπάμα ως τη δική του συμβολή στον δημόσιο ανοιχτό διάλογο επί του θέματος».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Tom Wheeler συμφωνεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ότι το Ιντερνέτ πρέπει να παραμείνει μια ανοιχτή πλατφόρμα για την ελεύθερη έκφραση, την πρωτοβουλία και την οικονομική ανάπτυξη.
Ήδη μεγάλες εταιρείες όπως η Google, το Facebook, το Amazon και τοTwitter έχουν αναρτήσει την δική τους διαδικτυακή ενημερωτική καμπάνια με τίτλο Battle for the Net για την υπεράσπιση του Net Neutrality έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες από 2 εκατομμύρια υπογραφές πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση