GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκρούσεις της αστυνομίας με ακροδεξιούς στη Πολωνία

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη Βαρσοβία μεταξύ ταραξιών και αστυνομικών στο περιθώριο μιας διαδήλωσης της εθνικιστικής δεξιάς που οργανώ...

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη Βαρσοβία μεταξύ ταραξιών και αστυνομικών στο περιθώριο μιας διαδήλωσης της εθνικιστικής δεξιάς που οργανώθηκε με την ευκαιρία της γιορτής για την ανεξαρτησία της Πολωνίας, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν νερό υπό πίεση και πλαστικές σφαίρες για να αποκρούσουν αρκετές εκατοντάδες κουκουλοφόρους.
Οι συγκεντρωμένοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας εκτοξεύοντας κροτίδες, πέτρες, βόμβες μολότοφ και κομμάτια από τις πλάκες του πεζοδρομίου.
Επί περίπου μία ώρα οι αστυνομικοί εμπόδιζαν τους διαδηλωτές να προχωρήσουν σε μια γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Βιστούλα, προσπαθώντας να αποκόψουν τις ομάδες των ταραχοποιών.
Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Μάριους Σοκολόφσκι, έχουν συλληφθεί περίπου 200 άνθρωποι.
Οι αστυνομικές αρχές απέφυγαν να διευκρινίσουν πόσο μεγάλη ήταν η διαδήλωση. Οι οργανωτές της όμως υποστηρίζουν ότι μετείχαν πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Εδώ και πολλά χρόνια σημειώνονται επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο περιθώριο της πορείας που οργανώνει η εθνικιστική δεξιά κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου, στην επέτειο για την ανεξαρτησία της Πολωνίας το 1918.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση