GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόσοβο: Άρχισαν οι προετοιμασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Σε περίπτωση που οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων στο Κόσοβο δεν βρουν λύση για την υπέρβαση της κρίσης, η πρόεδρος του Κοσόβου αύρ...


Σε περίπτωση που οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων στο Κόσοβο δεν βρουν λύση για την υπέρβαση της κρίσης, η πρόεδρος του Κοσόβου αύριο, Παρασκευή ή το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη, με ειδικό διάταγμα θα διαλύσει τη Βουλή και θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επόκα ε ρε" της Πρίστινας.
"Η πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα θα αναμένει έως την Παρασκευή, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων να συμφωνήσουν για την έξοδο από την πολιτική κρίση. Σε αντίθετη περίπτωση, την Παρασκευή ή την Τρίτη, με ειδικό διάταγμα θα διαλύσει τη Βουλή και θα ανακοινώσει ως ημερομηνία των πρόωρων βουλευτικών εκλογών την 14η Δεκεμβρίου" δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή στην εφημερίδα.
Όπως σημείωσε, το Κόσοβο καθυστέρησε με τη συγκρότηση των θεσμών και γι” αυτό δεν υπάρχει χρόνος για σχηματισμό κυβέρνησης, σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία λόγω μη λειτουργίας της Βουλής.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, από τους οποίους εξαρτάται ο τερματισμός της πολύμηνης θεσμικής κρίσης, ο Χασίμ Θάτσι από το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου και ο Ίσα Μουστάφα από τη Δημοκρατική Συμμαχία Κοσόβου δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τη συγκρότηση αρχών.
"Οπότε, η μοναδική διέξοδος είναι οι νέες εκλογές" ανέφερε η ίδια πηγή.
Η αντιπολίτευση, που έχει συγκροτήσει τον μετεκλογικό συνασπισμό VLAN, συνεχίζει να επιμένει στο σεβασμό της βούλησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και στη συνέχιση της πρώτης συνεδρίασης της Βουλής και το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου του Χασίμ Θάτσι άρχισε ήδη τις προετοιμασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόχα Ντιτόρε".
Το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου είναι αποφασισμένο να οδηγήσει το Κόσοβο σε εκλογές, αν δεν συμμετάσχει στη συμφωνία συγκρότησης θεσμών.
Μετά από τρίωρη σύσκεψη του μετεκλογικού συνασπισμού στην έδρα της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου, ο υποψήφιος πρωθυπουργός, Ραμούς Χαραντινάι είπε ότι δεν ελήφθη καμία νέα απόφαση. Ο συνασπισμός εξακολουθεί να ζητά από την προεδρεύουσα της Βουλής, Φλόρα Μπροβίνα να συγκαλέσει συνέχιση της πρώτης συνεδρίασης και να αποκλείει το ενδεχόμενο νέων βουλευτικών εκλογών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση