GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία: Στις κάλπες οι Καταλανοί για το συμβολικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί προκειμένου να συμμετέχουν στο συμβολικό δημοψήφισμα ή αλλιώς τη...



Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί προκειμένου να συμμετέχουν στο συμβολικό δημοψήφισμα ή αλλιώς την άτυπη διαβούλευση για την ανεξαρτησία της περιοχής της Ισπανίας παρά την αντίθεση της Μαδρίτης.

Οι οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλoνίας έχουν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ώστε να υπάρξει μεγάλη προσέλευση. Περίπου 40.000 εθελοντές θα βοηθήσουν ώστε να στηθούν τα ανεπίσημα εκλογικά κέντρα για την ψηφοφορία της Κυριακής.

Οι πολιτικοί της Καταλονίας που τάσσονται υπέρ της απόσχισης της περιοχής από την Ισπανία, ευελπιστούν ότι ένα μεγάλο ποσοστό υποστήριξης θα παρακινήσει την κεντρική κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο μαζί τους για τη διαπραγμάτευση μεγαλύτερης φορολογικής και πολιτικής αυτονομίας, ή ακόμα και να πείσει τη Μαδρίτη να δεχτεί ένα μελλοντικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Αξιωματούχοι από δύο κύρια κόμματα της Καταλoνίας, υποστηρίζουν ότι εάν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο πολίτες –από τους συνολικά 7 εκατομμύρια- ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης, κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στα σχέδια για την ανεξαρτησία της περιοχής.

«Το ιδανικό σενάριο είναι όσο περισσότεροι άνθρωποι τόσο το καλύτερο», δήλωσε ο Οριόλ Χουνκέρας, επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατική Αριστερά Καταλονίας (ERC). «Είναι σαφές ότι αυτή η διαβούλευση… δεν μας δίνει τη δημοκρατική εντολή που θα είχαμε σε μια εκλογική διαδικασία, ωστόσο το σημαντικό είναι πως αποδεικνύεται ότι οι πολίτες θέλουν να ψηφίσουν και θέλουν να εκφράσουν τη γνώμη τους».

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα, περίπου το 80% των Καταλανών επιθυμούν περισσότερη αυτονομία από την Ισπανία, ενώ σχεδόν το 50% τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση