GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος με δηλώσεις Αυστριακού βουλευτή: Οσοι αιτούνται άσυλο είναι άνθρωποι των σπηλαίων

Ενας βουλευτής του αυστριακού ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPO), ο Κρίστιαν Χόμπαρτ, αποκάλεσε τους αιτούντες άσυλο ανθρ...



Ενας βουλευτής του αυστριακού ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPO), ο Κρίστιαν Χόμπαρτ, αποκάλεσε τους αιτούντες άσυλο ανθρώπους των σπηλαίων σε μήνυμα που ανάρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις άλλων κομμάτων που τον καλούν να παραιτηθεί.
Στο μήνυμά του, το οποίο ανάρτησε αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο πολιτικός επέκρινε την πραγματοποίηση μίας πορείας εκ μέρους κυρίως Αφρικανών υπηκόων που έχουν καταθέσει αίτημα χορήγησης ασύλου στην πόλη Τράισκιρχεν κοντά στη Βιέννη.

(Δε μπορώ) «να επιδείξω κατανόηση για το χθεσινό σαματά που έκαναν οι αιτούντες άσυλο από την Αφρική, έτσι (τους) αποκάλεσα καθώς βρισκόμουν σε συναισθηματική φόρτιση... «ανθρώπους των σπηλαίων», που δε μπορούν να εκτιμήσουν πόσο καλά περνούν με εμάς- την χώρα που τους φιλοξενεί, την Αυστρία» έγραψε ο ίδιος.

Πολλά στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον Χόμπαρτ, έναν ηγέτη του Κόμματος της Ελευθερίας στην περιφέρεια της Κάτω Αυστρίας να παραιτηθεί.

«Το να αποκαλεί τους ανθρώπους εκείνους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλυτώσουν από τις δολοφονίες και τους βιασμούς που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος- οι συμμορίες δολοφόνων στο Ιράκ και τη Συρία- "ανθρώπους των σπηλαίων" είναι καθαρός ρατσισμός, ο οποίος- παρόμοια με τους Ναζί- κατατάσσει ορισμένους ανθρώπους σε «υπανθρώπους»», δήλωσε ο Άλμπερτ Σταϊνχάουζερ από το κόμμα των Πρασίνων της Αυστρίας.

Η Αυστρία, με πληθυσμό 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, δέχθηκε περίπου 17.500 αιτήματα χορήγησης ασύλου το 2013, κυρίως από τη Ρωσία, το Αφγανιστάν και τη Συρία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Με έφεραν στο προσκήνιο εκείνοι που συμμετέχουν στο μέτωπο των φιλάνθρωπων ιδεαλιστών και εκείνοι που διατείνονται ότι θέλουν να βελτιώσουν τον κόσμο» έγραψε ο βουλευτής στο Facebook, υπερασπιζόμενος την άποψή του.

Ο ίδιος άλλωστε υποστήριξε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να σκέφτεται γνωρίζει ότι η φράση «άνθρωποι των σπηλαίων» απλά αναφερόταν σε ανθρώπους που «βρίσκονται πολλά πολλά χρόνια πίσω από το δικό μας πολιτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση