GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαβρόφ: Υπάρχουν “όλες οι προϋποθέσεις” για την επίτευξη συμφωνίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε σήμερα ότι συγκεντρώνονται «όλες οι προϋποθέσεις» για την επίτευξη συμφωνίας για...


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε σήμερα ότι συγκεντρώνονται «όλες οι προϋποθέσεις» για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καλώντας παράλληλα όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Βιέννη.
«Όλες οι προϋποθέσεις βρίσκονται πλέον στο τραπέζι και πλέον εναπόκειται στους διπλωμάτες να τις διαχειριστούν σωστά», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή του στη Μόσχα με τον Σαουδάραβα ομόλογό του πρίγκιπα Σαούντ αλ Φάισαλ.
Ο Λαβρόφ ζήτησε τους διαπραγματευτές του Ιράν και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) που βρίσκονται στη Βιέννη να επιδείξουν «την πολιτική βούληση, ώστε το αποτέλεσμα να βασίζεται στην εξισορρόπηση των συμφερόντων και όχι στην επιθυμία να επιτευχθεί κάτι την τελευταία στιγμή, πέρα από όσα είναι εφικτά».
«Εκτιμώ ότι θα επικρατήσουν η λογική και η επιθυμία να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό σε αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός.
Στο μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από τη Βιέννη, όπου συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, για να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους του στο Παρίσι, τέσσερις ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας της 24ης Νοεμβρίου για την εξεύρεση λύσης μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας 5+1, δήλωσε η εκπρόσωπός του Τζεν Ψάκι.
«Θα παραμείνει σε στενή επαφή με τους συνεργάτες του στην Ουάσινγκτον», σημείωσε η Ψάκι. «Το πρόγραμμα των ταξιδιών του οριστικοποιείται αυτή τη στιγμή και δεν έχουμε ακόμη καθορίσει πότε θα επιστρέψει στη Βιέννη», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση