GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρνούνται φάρμακα σε σωφρονιστικό υπάλληλο που προσβλήθηκε από ηπατίτιδα C

Τη δυσφορία τους για την απόρριψη της φαρμακευτικής αγωγής λόγω υψηλού κόστους σε σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος προσβλήθηκε ε...



Τη δυσφορία τους για την απόρριψη της φαρμακευτικής αγωγής λόγω υψηλού κόστους σε σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος προσβλήθηκε εν ώρα υπηρεσίας από ηπατίτιδα C, στο κεντρικό κατάστημα των Φυλακών Κορυδαλλού, εκφράζει με επείγουσα ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ).

Η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ έχει ως εξής:

«Οι Ευρωπαϊκοί Σωφρονιστικοί Κανόνες ορίζουν ότι το σωφρονιστικό προσωπικό πρέπει να απολαμβάνει επαγγελματικά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να διασφαλίζουν την ιδιαίτερη και απαιτητική φύση της εργασίας του. Στην περίπτωση όμως των Ελλήνων εργαζομένων μέσα στις φυλακές αυτό δεν έχει κανένα πρακτικό αντίκρισμα.

Οι συνθήκες που επικρατούν μέσα στις φυλακές, λίγο ή πολύ είναι σε όλους γνωστές. Υπερπληθυσμός και συνωστισμός κρατουμένων, βία, φτώχεια και εξαθλίωση. Η Ελληνική Πολιτεία, ενώ εν μέρει έχει αναγνωρίσει ότι οι συνθήκες εργασίας μας είναι επικίνδυνες και ανθυγιεινές, δυστυχώς κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει ληφθεί για την προστασία έστω της υγείας και της ασφάλειας του προσωπικού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του σωφρονιστικού υπαλλήλου Χ.Κ. (φύλακα) που υπηρετεί στο Κ.Κ Κορυδαλλού και ο οποίος έχει προσβληθεί εν υπηρεσία, από ηπατίτιδα C με αποτέλεσμα να πάσχει από κύρωση του ύπατος. Ο θεράπων ιατρός (ηπατολόγος) έχοντας διαγνώσει την κρισιμότητα και την χειροτέρευση της κατάστασης του ασθενούς συνέστησε συγκεκριμένη θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή.

Δυστυχώς όμως, η αρμόδια Επιτροπή Έγκρισης Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους με απόφασή της απέρριψε την συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή λόγο κόστους. Η υγεία του συναδέλφου μας συνεχώς χειροτερεύει εξαιτίας της μη χορήγησης αυτών των φαρμάκων και φυσικά λόγω του υψηλού κόστους αδυνατεί να τα αγοράσει μόνος του. Ακόμα και έτσι, η Ομοσπονδία μας θα καλύψει τα έξοδα χορήγησης των φαρμάκων, δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος της ζωής του».

Η ΟΣΥΕ ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά από τον κ. Υπουργό, τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό και την κ. Υφυπουργό την άμεση παρέμβαση, ώστε να εγκριθεί η φαρμακευτική αγωγή του σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση