GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eπίσκεψη Κεγκέρογλου στο Δήμο Ιωαννιτών

Σχετικά με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιωαννιτών με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισό...



Σχετικά με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιωαννιτών με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε :
«Όλες οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις μας , για την στήριξη των οικονομικά αδυνάμων, είναι μέρος του Εθνικού Σχεδίου που έχουμε εκπονήσει για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, ο σύγχρονος θεσμός Κοινωνικής Προστασίας που δημιουργήσαμε, θα αποτελέσει το βασικό πυλώνα για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα παρέχει εισοδηματική ενίσχυση, συνοδευτικές υπηρεσίες και επανένταξη στη εργασία, μέσω συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Το καινοτόμο σύστημα που εφαρμόζουμε διασφαλίζει την διαφάνεια και την δικαιοσύνη.

Η θετική αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής στους δεκατρείς δήμους μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, θα οδηγήσει στην επέκταση του προγράμματος και στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που βιώνουν τα πολύ δύσκολα.

Το σύστημα είναι διαθέσιμο για υποβολή αιτήσεων από τους κατοίκους των 13 Δήμων. Από το πρωί της 15ης Νοεμβρίου έχουν υποβληθεί 5.233 αιτήσεις από τις οποίες 3.473 είναι οριστικοποιημένες. Από αυτές 2.793 αιτήσεις κρίθηκαν προσωρινά επιλεγμένες και 680 προσωρινά απορριπτέες. Ειδικότερα για το Δήμο Ιωαννιτών έχουν κατατεθεί 805 αιτήσεις.

Το πρόγραμμα «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» και το «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» που παρουσιάζουμε σήμερα για την Ήπειρο θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας.
Σ’ αυτά βεβαίως θα προστεθεί και το Περιφερειακό Πρόγραμμα και συγκεκριμένα ο θεματικός στόχος 9 που θα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με 800 εκατομμύρια που έχουν αποκεντρωθεί για τις 13 Περιφέρειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση