GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το νέο έργο του Νίκου Φλώρου εμπνευσμένο από πίνακα του El Greco «Τα Ιμάτια του Χριστού» στην Αγία Φωτεινή Μαντινείας!

Μεγάλη τιμή για την Αρκαδία αποτέλεσε η πρώτη Παγκόσμια παρουσίαση του νέου έργου του Διεθνούς φήμης Γλύπτη, Νίκου Φλώρου, που...



Μεγάλη τιμή για την Αρκαδία αποτέλεσε η πρώτη Παγκόσμια παρουσίαση του νέου έργου του Διεθνούς φήμης Γλύπτη, Νίκου Φλώρου, που πραγματοποιήθηκε εντός του Ναού της...
Αγίας Φωτεινής, στη Μαντινεία . Ένα έργο υψηλής τέχνης, φτιαγμένο με τη μοναδική τεχνική που χρησιμοποιεί ο Νίκος Φλώρος, από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο Νίκος Φλώρος, με αφορμή τον εορτασμό για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco), έχει δημιουργήσει νέα πρωτότυπα έργα έμπνευσμένα από τον πίνακα του El Greco "Τα Ιμάτια του Χριστού", τα οποία θα τα εκθέσει στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και συγκεκριμένα στον Ναό του Ισαάκ, όπου για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες του σε Έλληνα καλλιτέχνη!

Την πρόσκληση δέχτηκε από το Ρωσικό κράτος, αφού έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν , όσο και στον λαό της Ρωσίας, γεγονός που αποδεικνύεται από τις χιλιάδες κόσμου που επισκέφτηκαν τις εκθέσεις του στο Μουσείο Tsaritsyno της Μόσχας, όσο και στο Κρατικό Μουσείο και Καλών Τεχνών, στην Αγία Πετρούπολή .

Ο Νίκος Φλώρος, μετά την αποκάλυψη του έργου για τα "Ιμάτια του Χριστού", αναφέρει συγκινημένος , αποκλειστικά στο kalimera-arkadia.gr :
«Πριν ταξιδέψει η νέα μου έκθεση σε όλο τον κόσμο, με αρχικό προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας (Ναό του Ισαάκ), ως ελάχιστη τιμή στον τόπο που γεννήθηκα και αγαπώ ιδιαίτερα, θέλησα να αγγίξει πρώτα την Αρκαδική Γη, αλλά και την Ορθόδοξη Εκκλησία μοναδικής αρχιτεκτονικής, εδώ στην Άγια Φωτεινή, στη Μαντινεία Αρκαδίας.

Αυτό το έργο είναι εμπνευσμένο για τον εορτασμό των 400 ετών από το θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστό και ως El Greco. Θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλους τους Έλληνες, μιας και περνάμε δύσκολες στιγμές και δεν αναφέρομαι μόνο σε προβλήματα επιβίωσης, αλλά και κοινωνικής απαξίωσης και να ευχηθώ με την προστασία του Χριστού, να έρθουν πιο ανθρώπινες μέρες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρα τον Πρόεδρο του Μαντινειακού Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνο Μάγκλαρη για την ευγενική στήριξή του».

Επίτιμοι καλεσμένοι ήταν σημαντικές προσωπικότητες της Κίνας, από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού και συγκεκριμένα από την Κινεζικό-Ελληνικό Σύνδεσμο Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, όπου θαύμασαν το νέο δημιούργημα του Νίκου Φλώρου.
Όλη η σειρά των νέων έργων του γνωστού Γλύπτη , θα παρουσιαστεί στις αρχές του Δεκέμβρη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και συγκεκριμένα στον Ναό του Ισαάκ, όπου για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες του σε Έλληνα καλλιτέχνη! Ήδη στην χώρα της Ρωσίας , οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, μιλάνε για αυτό το σημαντικό γεγονός .Φαίνετε λοιπόν , πως για άλλη μία φορά ο Έλληνας Γλύπτης Αρκάς Νίκος Φλώρος , θα απασχολήσει τα Μ.Μ.Ε. σε όλο τον κόσμο με τις πρωτότυπες δημιουργίες του και η Ελλάδα θα είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας στο θέμα του πολιτισμού.

Παρών ήτανε και ο γνωστός αρχιτέκτονας Αρκάς κος Παπαθεοδώρου ο οποίος συνέταξε την αρχιτεκτονική μελέτη την δεκαετία του 70 για τον Ναό της Αγίας Φωτεινής.
Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση