GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου»

«Υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου», δήλωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ,...


«Υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου», δήλωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας για την αξιολόγηση του προγράμματος.
«Υπάρχει ακόμα χρόνος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να κλείσει το τρέχον πρόγραμμα, πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Αν, όμως, ξεπεράσουμε και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα, τότε είμαστε οριακά», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Αν δεν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, για να το θέσουμε ήπια, εκτός και αν παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η απόφαση για ενδεχόμενη παράταση του τρέχοντος προγράμματος θα πρέπει να ληφθεί πριν τη λήξη του, δηλαδή πριν τις 31 Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια (όχι μόνο από το Γερμανικό).
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που αποφασιστεί η Ελλάδα να μπει στη λεγόμενη «προληπτική γραμμή πίστωσης» (ECCL) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σημείωσε ο αξιωματούχος.
Τέλος, ο ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδος θα μπορούσε να παραταθεί ακόμα και για 12 μήνες.
Αυτό θα ήταν αναγκαίο, όπως είπε, και για τεχνικούς λόγους, λόγω διαφόρων ζητημάτων που σχετίζονται με τις κεφαλαιακές ανάγκες ορισμένων ελληνικών τραπεζών.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση