GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κίνα προεδρεύουσα της G20 το 2016

Μετά την Τουρκία, που παρέλαβε σήμερα τη σκυτάλη από την Αυστραλία και θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο της G20, το 2015, την π...

Μετά την Τουρκία, που παρέλαβε σήμερα τη σκυτάλη από την Αυστραλία και θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο της G20, το 2015, την προεδρία του φόρουμ των πιο ισχυρών χωρών του κόσμου θα αναλάβει το Πεκίνο, όπως συμφωνήθηκε σήμερα από τους ηγέτες τους.

"Χαιρόμαστε εκ των προτέρων που θα ξαναβρεθούμε το 2016 στην Κίνα" αναφέρεται στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου που οργανώθηκε στο Μπρίσμπαν.

Διαδεχόμενη την Αυστραλία, η Τουρκία θα αναλάβει από την 1η Δεκεμβρίου και για έναν χρόνο την κυλιόμενη προεδρία του φόρουμ. Η επόμενη σύνοδος αναμένεται να γίνει στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2015 στην Αντάλεια. Αμέσως μετά, την 1η Δεκεμβρίου 2015, θα παραδώσει με τη σειρά της την προεδρία στην Κίνα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών της Κίνας Ζου Γκουανγκιάο, όταν ρωτήθηκε το Σάββατο για την πιθανότητα αυτή, απάντησε στους δημοσιογράφους ότι το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί στενά με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη για να δοθεί μια ώθηση "στην παγκόσμια ανάπτυξη που είναι ακόμη πολύ αργή και άνιση".

Σχολίασε επίσης ότι η G20 "θα πρέπει να επικεντρωθεί σε οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα", κυρίως επειδή η σύνοδος του Μπρίσμπαν επισκιάστηκε εν μέρει από το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση