GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιλιάδες νέα δείγματα malware κάθε μέρα

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να αυξήσουν τις κακόβουλες δραστηριότητες τους, δημιουργώντας περισσότερα από 20 εκατομμύ...


Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να αυξήσουν τις κακόβουλες δραστηριότητες τους, δημιουργώντας περισσότερα από 20 εκατομμύρια νέους τύπους malware κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, το οποίο μεταφράζεται σε 227.747 νέα δείγματα ανά ημέρα.
Οι ερευνητές της Panda Security έκαναν μια έκθεση για το τελευταίο τρίμηνο του έτους και διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες από τις απειλές που καταγράφονται μέσω των συστημάτων τους ήταν Trojans, αντιπροσωπεύοντας το 78,08% του συνολικού αριθμού των δειγμάτων, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη, διότι σε αυτή την κατηγορία το κακόβουλο λογισμικό περιλαμβάνει ένα πλήθος απειλών, όπως backdoors, rootkits, infostealers, malware dowloaders και droppers, ransomware και spyware.
Οι ιοί και τα worms έρχονται στη δεύτερη και στην τρίτη θέση, αντιπροσωπεύοντας το 8,89% και 3,92%, αντίστοιχα, σύμφωνα με μια παρουσίαση του Τεχνικού Διευθυντή των PandaLabs, Luis Corrons. Σε ό, τι αφορά τα ποσοστά μόλυνσης, τα Trojans ήταν υπεύθυνα για τις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα (ΑΙΧ) ήρθαν στην δεύτερη θέση, με 14,55%.
Τα ποσοστά διανομής κακόβολου λογισμικού ανά χώρα δείχνουν ότι η Κίνα είναι η πρώτη με 49,83%, με το Περού και τη Βολιβία να ακολουθούν. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ευρώπη είναι η περιοχή με το μικρότερο αριθμό των μολύνσεων, με εννέα χώρες της να είναι στην δεκάδα με τις πιο ασφαλής. Η Νορβηγία και η Σουηδία βρίσκονται στις 2 πρώτες θέσεις. Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα της Ασίας σε αυτή τη λίστα.
Ωστόσο, είναι ασαφές το πως έγιναν οι μετρήσεις αφού δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσους πελάτες έχει η εταιρία ανά περιοχή στον κόσμο. Τα κακόβουλα λογισμικά για smartphones έχουν καταγράψει ραγδαία αύξηση, τόσο σε αριθμό όσο και όσο δυνατότητες.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Yπηρεσία Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Unit), υπάρχουν περίπου 2,3 δισεκατομμύρια smartphones στον κόσμο, καθιστώντας τα λειτουργικά τους συστήματα ελκυστικό στόχο για τους εγκληματίες του διαδικτύου.
Μια έκθεση από την Kaspersky που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο αποκαλύπτει ότι τα περισσότερα κακόβουλα λογισμικά έχουν δημιουργηθεί για τις συσκευές Adrnoid. Κατά το πρώτο εξάμηνο του του έτους εμφανίστηκαν 175.442 νέα κακόβουλα προγράμματα γι’ αυτό το λειτουργικό σύστημα και μόνο. Τα ​​Banking Trojans είναι η κορυφαία απειλή για τα κινητά τηλέφωνα.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση