GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O μεγαλύτερος εχθρός μου… O εαυτός μου…

Γράφει ο Λεωνίδας Μπαρμπούτσης Υπάρχει γύρω μας, θα το έχεις παρατηρήσει, μια διάθεση ανεξήγητη και απρόσμενη σε κάποιους ανθ...



Γράφει ο Λεωνίδας Μπαρμπούτσης

Υπάρχει γύρω μας, θα το έχεις παρατηρήσει, μια διάθεση ανεξήγητη και απρόσμενη σε κάποιους ανθρώπους. Μια διάθεση απαισιόδοξη, μηδενιστική, συνωμοσιολογική και συκοφαντική.

Παρατηρείτε σε όλες τις φάσεις της ιστορίας μας, σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που έχουμε ζήσει ως έθνος, μα περισσότερο τώρα σε αυτή την κρίση την οικονομική και κυρίως την κοινωνική. Έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, θα το καταλάβεις αμέσως. Παραποιεί γεγονότα, σπιλώνει προσωπικότητες εξαιρετικά έντεχνα, πείθει πολλούς και τους παρασύρει σε σκοτεινά μονοπάτια αδιέξοδων αντιλήψεων.

Σου μιλά για την κρίση, για το τι έφταιξε και προβάλει ως υπαίτιους, ανθρώπους που είχαν συγκεκριμένες θέσεις, θέσεις θεσμών. Χτυπάει τους ανθρώπους αυτούς αλλά δεν τους ξεχωρίζει από το θεσμό. Σου αφήνει επιδέξια την εντύπωση πως είναι και τα δύο επιβλαβή για εσένα, τη χώρα και τον κόσμο που ζεις.
Η μερίδα αυτή των ανθρώπων πετάει πυροτεχνήματα τα οποία εντυπωσιάζουν και εμποδίζουν το νου να δει ξεκάθαρα. Σου λέει φτάσαμε εδώ που φτάσαμε λόγο των πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων και των υπόλοιπων που είναι συνυπεύθυνα, χωρίς όμως να αγγίζει τις δικές μας ευθύνες που τα ψηφίζαμε, για να μας πείσει πως η δημοκρατία που βασίζεται σε αυτούς απέτυχε. Δεν σου λέει όμως πως η δημοκρατία βασίζεται σε εσένα και χάριν σε αυτή μπορείς να απαλλαγείς από αυτούς.

Σου μιλά για το δημόσιο χρέος και πως αυτό προέκυψε και επικεντρώνεται σε παραδόσεις και θεσμούς χιλιάδων ετών όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σου λέει πως αυτοί έφταιξαν, ήταν η αρχή του τέλους και ούτε κατά διάνοια δεν αγγίζει την τότε κυβέρνηση ούτε την ολυμπιακή επιτροπή. Δεν σου αναφέρει καν πως η ολυμπιάδα κόστισε μόλις οχτώ δισεκατομμύρια, έφτασε τα τριάντα με τα βαφτισμένα «ολυμπιακά έργα» και δεν αναφέρει πως αυτά τα δις είναι το ένα δέκατο αυτών που χρωστάς και πως αυτό το ένα δέκατο είναι το μόνο που επιστρέφει στην τσέπη σου γιατί η υφήλιος είδε μέσω αυτού του γεγονότος ποιος ήσουν, ποιος είσαι και τι δυνατότητες έχεις. Δεν γίνεται αναφορά σε όλες τις χιλιάδες των εθελοντών που ουσιαστικά έκαναν αυτούς τους αγώνες πράξη για να μη δείξει τη δύναμη σου. Δεν σου λέει πως τα εκατομμύρια τουριστών που έχεις τα τελευταία χρόνια οφείλονται σε αυτό το γεγονός.

Σου μιλά για διεφθαρμένους δημοσιογράφους και εκδοτικά συμφέροντα. Σε παραπλανά και σε οδηγεί να πιστέψεις πως η ελευθερία λόγου και έκφρασης σε απειλεί. Δεν σου λέει πως και πάλι εσύ που ζεις στη δημοκρατία έχεις τη δύναμη, λόγω της ελευθερίας λόγου και έκφρασης, να απαλλαχτείς από αυτούς τους δημοσιογράφους και να απαιτήσεις αντικειμενική και ουσιαστική ενημέρωση.

Δεν χτυπάει λοιπόν τα πρόσωπα, χτυπά εσένα και τα κεκτημένα σου, τις παραδόσεις σου και την ιστορία σου.
Και εσύ δεν κινδυνεύεις από αυτή τη στρεβλωτική διάθεση αλλά από τον ίδιο σου τον εαυτό που της επιτρέπει να υπάρχει.

Άνοιξε το μυαλό σου και τη σκέψη σου, απάντησέ της.

Μην της επιτρέπεις να διαφθείρει το μυαλό σου.

Οδήγησέ την πάλι πίσω στη σκιά και μην της ξαναδώσεις την ευκαιρία να βγει από εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση