GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράκ: O στρατός απώθησε τους τζιχαντιστές από την πόλη Μπάιτζι

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του Μπάιτζι, μιας πόλης στα βόρεια της Βαγδάτης, αφού εκδίωξαν τους...



Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του Μπάιτζι, μιας πόλης στα βόρεια της Βαγδάτης, αφού εκδίωξαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή.

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής ο στρατός είχε θέσει υπό τον έλεγχό του "πάνω από το 70%" της πόλης, δηλαδή "όλες τις συνοικίες στα νότια, τα ανατολικά και τα βόρεια", ανέφερε ένας αξιωματικός της στρατιωτικής διοίκησης της επαρχίας Σαλαχεντίν.

Σύμφωνα με έναν άλλο υψηλόβαθμο αξιωματικό, ο στρατός έχει επιτύχει "μεγάλη πρόοδο" στο Μπάιτζι και η σημαία του Ιράκ κυματίζει πλέον σε όλα τα σημαντικά κυβερνητικά κτίρια, όπως στην έδρα της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, με τη βοήθεια πολιτοφυλάκων και μελών σουνιτικών φυλών που έχουν συμμαχήσει με την κυβέρνηση, εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα μια επιχείρηση για την ανακατάληψη αυτής της πόλης που ελεγχόταν από τους τζιχαντιστές εδώ και μήνες. Ο στρατός κατάφερε να μπει στο Μπάιτζι την 31η Οκτωβρίου.

Το Μπάιτζι βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα που οδηγεί από το Τικρίτ στη Μοσούλη, δύο πόλεις που ελέγχει το ΙΚ από τον Ιούνιο. Η κατάληψή του θα απομονώσει ακόμη περισσότερο τους τζιχαντιστές που εδρεύουν στο Τικρίτ αλλά ενδέχεται να βοηθήσει και στη καλύτερη προστασία του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας που βρίσκεται κοντά στην πόλη αυτή.

Η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση (Centcom) ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αεροσκάφη της συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών πραγματοποίησαν έξι επιχειρήσεις από την Τετάρτη μέχρι σήμερα. Ο ένας από αυτούς τους βομβαρδισμούς αφορούσε έναν στόχο κοντά στο Μπάιτζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση