GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με δάκρυα στα μάτια η νοσηλεύτρια από την Ισπανία που θεραπεύτηκε από τον Έμπολα [photo]

«Είμαι εδώ για να ευχαριστήσω κάθε έναν που μου συμπαραστάθηκε, είμαι ακόμα πολύ αδύναμη» είπε με δάκρυα στα μάτια η Τερέζα Ρομ...



«Είμαι εδώ για να ευχαριστήσω κάθε έναν που μου συμπαραστάθηκε, είμαι ακόμα πολύ αδύναμη» είπε με δάκρυα στα μάτια η Τερέζα Ρομέρο, η Ισπανίδα νοσηλεύτρια που ήταν η πρώτη παγκοσμίως που ασθένησε από τον Έμπολα εκτός Αφρικής.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που την περίμεναν στο νοσοκομείο, από το οποίο είχε πάρει νωρίτερα εξιτήριο πλήρως θεραπευμένη από τον ιό, μετά από ένα μήνα νοσηλείας - μεγάλο μέρος του οποίου σε πλήρη απομόνωση - η 44χρονη γυναίκα είπε: «Όταν απελπιζόμουν κι ένιωθα πως πεθαίνω, γατζωνόμουν από τις αναμνήσεις μου, από την οικογένειά μου και τον άντρα μου... Ήμουν εντελώς απομονωμένη, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, εκτός από τον άντρα μου τον Ξαβιέ, με τον οποίο μιλούσα τηλεφωνικά».

Η Ρομέρο ήταν μέλος της ομάδας που περιέθαλψε εθελοντικά τους δύο Ισπανούς, μέλη αποστολών στη δυτική Αφρική, που μολύνθηκαν και τελικά πέθαναν από Έμπολα τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Διαγνώστηκε με Έμπολα στις 6 Οκτωβρίου και καταγράφηκε ως ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε από τον ιό εκτός Αφρικής.

Κατά τις πρώτες μέρες της νοσηλείας της, σάλος είχε προκληθεί στην Ισπανία από την απόφαση των αρχών να κάνουν ευθανασία στο σκύλο της, καθώς φοβήθηκαν πως θα μπορούσε να προκαλέσει εξάπλωση του Έμπολα.

«Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, ή αν κάτι πήγε στραβά τελικά. Ξέρω πως δεν κρατώ κακία. Αν το ότι εγώ μολύνθηκα μπορεί να κάνει καλό τελικά σε κάποιον, για την μελέτη της ασθένειας, ή για την ανάπτυξη εμβολίου, ή αν το αίμα μου μπορεί να βοηθήσει να θεραπευτούν άλλοι άνθρωποι, είμαι πρόθυμη να βοηθήσω» είπε η Ρομέρο, συγκινημένη καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση