GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλες ατάκες για τη ζωή, από μεγάλες γυναίκες [photos]

Την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, δε βρήκαμε καλύτερο τρόπο να τη γιορτάσουμε από το να συγκεντρώσουμε πολλά υπέροχα θηλυκά λόγια...



Την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, δε βρήκαμε καλύτερο τρόπο να τη γιορτάσουμε από το να συγκεντρώσουμε πολλά υπέροχα θηλυκά λόγια σε ένα κείμενο...

"Φιλοσοφία είναι η επιστήμη που ασχολείται με ερωτήματα, προβλήματα ή απορίες που μπορούμε να αποκαλέσουμε οριακά, θεμελιώδη, ή έσχατα όπως αυτά της ύπαρξης, γνώσης, αξίας, αιτίας, γλώσσας και του νου. Ξεχωρίζει από τους άλλους τρόπους αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων, από την κριτική και γενικώς συστηματική προσέγγιση των θεμάτων και την οικοδόμησή της πάνω σε λογικές εξηγήσεις".

Έτσι περιγράφει η Wikipedia τον όρο "φιλοσοφία" συμπληρώνοντας ότι η φιλοσοφική σκέψη είναι η διανοητική διερεύνηση βαθέων ερωτημάτων για τη σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο και τη θέση του σε αυτόν.

Αυτή η εισαγωγή ήταν απαραίτητη, μια μέρα σαν αυτή. Είναι σα να λέμε ότι γιορτάζει κάποιος και να μην ξέρουμε ακριβώς ποιος είναι. Γιατί σήμερα, 20 Νοεμβρίου, η φιλοσοφία έχει την τιμητική της.

Είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2002 την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου με πρωτοβουλία της UNESCO, που αναγνώρισε την ανάγκη για κοινό στοχασμό πάνω στα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Στο Ladylike αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε υπέροχες θηλυκές φράσεις από μεγάλες γυναίκες, μια μέρα σαν αυτή. Να κλέψουμε λίγη από τη σοφία τους και να σκεφτούμε όπως η μέρα το επιβάλλει.

"Το να κερδίσεις έναν άντρα είναι τέχνη. Το να τον κρατήσεις είναι δουλειά."
- Simone de Beauvoir

"Πρέπει να απολαμβάνεις τη ζωή. Πάντα να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σoυ αρέσουν, που μπορείς να κάνεις μια καλή κουβέντα"
- Sophia Loren

"Έχω μια απλή φιλοσοφία: Γέμισε ότι είναι άδειο. Άδειασε ότι είναι γεμάτο. Ξύσε εκεί που σε φαγουρίζει"
- Alice Roosevelt Longworth

"Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα στυλό, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο"
- Μalala Yousafzai

"Είναι ηλίθιο να φοβάσαι. Το ίδιο και να μετανιώνεις."
- Merilyn Monroe

"Πολλοί φοβούνται να πουν αυτό που θέλουν. Γι' αυτό δεν το έχουν."
- Μadonna

"Ξέρω ότι ο Θεός δε θα μου δώσει κάτι που να μη μπορώ να διαχειριστώ. Απλά εύχομαι να μην με εμπιστευόταν τόσο."
- Μητέρα Τερέζα

"Πρέπει να πιστέψουμε ότι έχουμε το χάρισμα για κάτι και ότι με οποιοδήποτε κόστος, πρέπει να επιτευχθεί."
- Marie Curie

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση