GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Μπάμπη Αλατζά [photos]

Σήμερα Τρίτη 18 Νοεμβρίου η Μυτιλήνη αποχαιρέτησε για πάντα τον ηθοποιό Μπάμπη Αλάτζα... Σήμερα όλοι ήταν εκεί,στη Μητρόπολη Μ...



Σήμερα Τρίτη 18 Νοεμβρίου η Μυτιλήνη αποχαιρέτησε για πάντα τον ηθοποιό Μπάμπη Αλάτζα...
Σήμερα όλοι ήταν εκεί,στη Μητρόπολη Μυτιλήνης.
Συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες.
Η οικογένειά του με ανακοίνωσή της ζήτησε να μην υπάρχουν στεφάνια κτλ
«Αποχαιρετούμε με απέραντη θλίψη την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις 15.30 μ.μ. στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, το δικό μας άνθρωπο Μπάμπη Αλατζά. Η επιθυμία της οικογένειας και των φίλων του είναι, αντί στεφάνων, τα όποια χρήματα να δοθούν στο Πολιτιστικό Θεατρικό Σωματείο το “Μπουρίνι” στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 415/48011802, στο οποίο ο εκλιπών ήταν Πρόεδρος».

Επειδή σήμερα όλοι θυμήθηκαν τον Μπάμπη Αλατζά αξίζε ιδιαιτέρης προσοχής όσα αναφέρει ο δικηγόρος του κ.Γκιγκιλίνης.
"Πριν 3 περίπου χρόνια, όταν ο Μπάμπης Αλατζάς γύρισε στη Λέσβο, ζήτησε από τον τότε Δήμο και την Περιφέρεια, κάτι, κατά την άποψη μου, αυτονόητο … για ένα τέτοιο καλλιτεχνάνθρωπο, που επέλεξε να γυρίσει και να ζήσει στο νησί του.
Να δουλέψει και να προσφέρει στον πολιτισμό και στο θέατρο της πόλης και του νησιού.
Μετά τα αρχικά πυροτεχνήματα, του ζήτησαν, για να αναλάβει ως σύμβουλος πολιτισμού, να προσκομίσει πιστοποιητικό ισοτιμίας, για το Πτυχίο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, που είχε από το 1975.
Τέτοιο όμως πιστοποιητικό δεν μπορούσε να του χορηγηθεί, αφού για το Πτυχίο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου δεν απαιτείται καμία πιστοποίηση, καθόσον τούτη εκ του νόμου (ΠΔ.336/1989) θεωρείται Ανώτερη Σχολή του Ελληνικού Κράτους και δεν εμπίπτει στις αναφερόμενες περιπτώσεις χορήγησης πιστοποιήσεων.
Παρά όμως τα παραπάνω και την επισυναπτόμενη γνωμοδότηση μου που συνέταξα κατ’εντολήν του, οι τότε πολιτειακοί παράγοντες, με εσφαλμένη τυπολατρική ερμηνεία μιας διάταξης, δεν έδωσαν την ευκαιρία στον Μπάμπη, να δουλέψει και να προσφέρει αυτά τα 3 χρόνια στον πολιτισμό του νησιού και της αγαπημένης του πόλης.
Διαβάζοντας τώρα τους διθυραμβικούς επικήδειους, δεν μπορώ να μην νιώσω για ακόμα μια φορά θλίψη για την υποκρισία κάποιων…
Εν πάσει όμως περιπτώσει, ας μη μείνουμε σ’αυτά, έστω και τώρα, προτείνω τιμητικά, να δοθεί το όνομα του Μπάμπη Αλατζά, τουλάχιστον σε μια αίθουσα του δημοτικού θεάτρου της Μυτιλήνης… εκεί που θα μπορούσε να δουλέψει και να προσφέρει…"

Και επειδή πρέπει να είμαστε δίκαιοι ... από τους ελάχιστους ανθρώπους που βοήθησε το Μπάμπη Αλατζά τα τελευταία χρόνια ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Κώστας Αστυρακάκης.

Για τα δάκρυα των υπολοίπων ίσως να μην έχει νόημα να αναφερθούμε.

Καλό Παράδεισο Μπάμπη... Γεννημένος το 1949 στη Μυτιλήνη και τελείωσε τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ μέχρι και το 1991, ο Μπάμπης Αλατζάς ασχολήθηκε ανελλιπώς με το θέατρο.
Ξεκίνησε την καριέρα του με σκηνοθέτη το Γιώργο Χριστοδουλάκη, ανιψιό του Αλέξη Μινωτή, που μόλις είχε επιστρέψει από την Αμερική. Μαζί με μια ομάδα ηθοποιών που είχαν επιστρέψει επίσης από τις ΗΠΑ, ανέβασαν στην Κρήτη τον «Ερωτόκριτο», ενώ στη συνέχεια δούλεψε με το Μάνο Κατράκη και με τη θεατρική ομάδα «Το Θέατρο του Πειραιά», μέλος της οποίας παρέμεινε μέχρι το 1991.
Το 1979 ξεκίνησε και η καριέρα του στην τηλεόραση, με πρώτο μεγάλο ρόλο την εμφάνισή του στο «Συμβολαιογράφο» της ΕΡΤ1.
Έκτοτε συμμετείχε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, τόσο της κρατικής όσο και της ιδιωτικής τηλεόρασης, αναπτύσσοντας συνεργασίες με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως ο Μανούσος Μανουσάκης και ο Στράτος Μαρκίδης.
Μεταξύ των τελευταίων συγκαταλέγονται οι σειρές «Κάθοδος» (ΕΡΤ 1983), «Τα φώτα της πόλης» (ΕΡΤ2 1986), «Το μονοπάτι της αγάπης» (ΑΝΤ1 1995), «Ψίθυροι καρδιάς» (Mega 1997), «Το τίμημα του πάθους» (ΑΝΤ1 1997), «Άγγιγμα ψυχής» (ΑΝΤ1 1998), «Τρικυμία» (ΑΝΤ1 1998), «Δροσουλίτες» (Star 2001), «Φιλί ζωής» (ΑΝΤ1 2002), «Ακροβατώντας» (Alpha 2003), «Μη μου λες αντίο» (ΑΝΤ1 2004), «Της αγάπης μαχαιριά» (ΑΝΤ1 2006), «Ο γητευτής» (ΑΝΤ 1 2007) κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση