GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγινε η επαφή μεταξύ Rosetta και Philae

Αποκαταστάθηκε η επαφή ανάμεσα στο διαστημικό σκάφος Rosetta και το ρομπότ Philae (Φίλαι), το οποίο συνεχίζει τη μακριά του κά...

Αποκαταστάθηκε η επαφή ανάμεσα στο διαστημικό σκάφος Rosetta και το ρομπότ Philae (Φίλαι), το οποίο συνεχίζει τη μακριά του κάθοδο με ελεύθερη πτώση προς τον κομήτη Tchouri, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

“Η Rosetta λαμβάνει το σήμα του Philae”, επιβεβαίωσε ο Πάολο Φέρι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ.

Λίγες στιγμές πριν ο Αντρέ Ακομάτσο, διευθυντής πτήσης της αποστολής της Rosetta σήκωνε τον αντίχειρά του διαπιστώνοντας την αποκατάσταση της επαφής, δύο ώρες μετά την αποχώρηση των δύο σκαφών όπως ήταν προγραμματισμένο.

Το ρομπότ θα συνεχίσει για περίπου πέντε ώρες ακόμη την ελεύθερη πτώση του, πριν αποπειραθεί να προσεδαφισθεί στον πυρήνα του κομήτη.

Η επιβεβαίωση της προσεδάφισης αναμένεται περί τις 18.00 (ώρα Ελλάδος).

Rosetta blog: http://blogs.esa.int/rosetta

Twitter:
http://www.twitter.com/ESA_Rosetta
http://www.twitter.com/esaoperations
http://www.twitter.com/philae2014

http://www.twitter.com/esascience

Έλληνας μαθητής, της Στ’ τάξης δημοτικού, είναι μεταξύ των τυχερών που παρακολουθούν ζωντανά σήμερα την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος.

Ο Δημήτρης Γρύλλης, εκπροσωπώντας το δημοτικό σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, είναι μεταξύ των τυχερών επισκεπτών, καθώς και Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, που βρίσκονται στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας και παρακολουθούν το όχημα Philae το οποίο μεταφέρει το διαστημικό σκάφος Rosetta σε μια προγραμματισμένη προσεδάφιση στην περιοχή Agilkia του κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko. Εκεί, η διαστημική συσκευή θα συγκεντρώσει πληροφορίες για τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση