GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό είναι το πόρισμα της Κομισιόν που ''καίει'' τα Starbucks...

Η φορολογική συμφωνία των Starbucks με τις αρχές της Ολλανδίας ενδεχομένως να είναι παράνομη καθώς επιτρέπει στην μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ...

Η φορολογική συμφωνία των Starbucks με τις αρχές της Ολλανδίας ενδεχομένως να είναι παράνομη
καθώς επιτρέπει στην μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο να «κατατάσσεται» σε χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή. Αυτό είναι το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας της Κομισιόν για τα περιβόητα tax deal.
Το πόρισμα κρίνει ότι πρόκειται για κρατική επιδότηση, επειδή η πολυεθνική κατέβαλε τελικά χαμηλότερους φόρους.
Η Κομισιόν ξεκίνησε την σχετική έρευνα για τις φορολογικές συμφωνίες της Ολλανδίας πριν πέντε μήνες και δεν αφορούν μόνο τα Starbucks, αλλά και τη Fiat, την Amazon και την Apple.
«Η προκαταρκτική άποψη της Κομισιόν είναι πως οι Προηγμένες Συμφωνίες Τιμολόγησης υπέρ της Starbucks Manufacturing συνιστούν κρατική επιδότηση. Η Επιτροπή έχει αμφιβολίες για τη συμβατότητα αυτής της στήριξης με τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Εκτός από την Ολλανδία, όπως αναφέρει το thetoc, στο στόχαστρο της Κομισιόν για ανάλογες φορολογικές συμφωνίες βρίσκονται Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Μάλτα, Βέλγιο και Κύπρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση