GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Για πρώτη φορά σε κάμερα, η τελετή μύησης στη Μαφία [video]

Το βίντεο αποτελεί σπάνιο ντοκουμέντο και τεκμήριο του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι τελετές μύησης στην πασίγνωστη Ντραγκέτα...



Το βίντεο αποτελεί σπάνιο ντοκουμέντο και τεκμήριο του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι τελετές μύησης στην πασίγνωστη Ντραγκέτα της Καλαβρίας.

Οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να καταγράψουν για πρώτη φορά σε κάμερα το τελετουργικό της Μαφίας που κυριαρχεί στην νότια Ιταλία. Η ειδική μονάδα των καραμπινιέρων βρισκόταν σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία Insubria, η οποία έχει, μέχρι στιγμής, οδηγήσει στη φυλακή περίπου 40 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ειδική μονάδα των καραμπινιέρων Ros εστιάζει τις έρευνές της σε τρεις πυρήνες της Ντρανγκέτα στη βόρεια Ιταλία, στις περιοχές Κόμο και Λέκο της περιφέρειας της Λομβαρδίας. Οι περισσότερες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη βόρεια Ιταλία, αλλά προσήχθησαν επίσης ύποπτοι και στην Σικελία.

Στο πλαίσιο των ερευνών κρυφή κάμερα της αστυνομίας κατέγραψε για πρώτη φορά τελετουργικό μύησης νέων μελών του "συνδικάτου" του εγκλήματος σε μικρά χωριά στο Κόμο και Λέκο.

Τα πλάνα είναι μεν θολά αλλά διακρίνεται ο μυητής. Είναι ο άνδρας που φορά καπέλο του μπέιζμπολ, περιστοιχισμένος από τρεις άνδρες.

Αρχίζει την τελετή με χαιρετισμό στα νέα μέλη και αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα που συνέβαλαν στην ίδρυση του ιταλικού κράτους. Ακούγονται τα ονόματα των Γκαριμπάλντι, Ματσίνι, Λα Μάρμορα.

Στη συνέχεια καλεί τα νέα μέλη να ορκιστούν να προστατεύουν "την τιμή των σοφών αδελφών τους". Και ξεκαθαρίζει προς τα νέα μέλη ότι όποιος "είναι απρόσεκτος", δηλαδή παραβαίνει τους νόμου της Ντράνγκετα, είτε θα αυτοκτονήσει με δηλητήριο και "πρέπει πάντα να φροντίζει να φυλά μία σφαίρα στο όπλο του για τον εαυτό του".

Ο μυητής κάνει διαρκείς αναφορές στον ήλιο και το φεγγάρι.

Το βίντεο τελειώνει με την αναφορά ότι "εάν κάποιος σας ρωτήσει από πού είστε, πρέπει να απαντήσετε: Πατέρας μου είναι ο ήλιος, μητέρα μου είναι το φεγγάρι".

Στη συνάντηση, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα, δομήθηκε η ιεραρχία και κατανεμήθηκαν ρόλοι, ενώ μεταξύ των νέων μελών βρίσκεται και ένας 17χρονος.

Η εισαγγελέας κατά της μαφίας Ίλντα Μποκασίνι, η οποία ηγήθηκε της έρευνας, υπογράμμισε ότι το βίντεο καταδεικνύει πώς "η δύναμη της παράδοσης" έχει επιτρέψει στην Ντραγκέτα να επιβιώσει. Οι συλληφθέντες από την ειδική μονάδα Ros θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε υποθέσεις εκβίασης, διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παράνομη οπλοκατοχή.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Ντραγκέτα, έχουν ως μοναδική επιλογή να διαλέξουν αν θα πεθάνουν με δηλητήριο ή με σφαίρα που πρέπει πάντα να κρατούν, για ώρες ανάγκης, στο όπλο τους, σε περιπτώσεις απειθαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση