GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεομηνία στον Έβρο - Εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους κάτοικοι από τις πλημμύρες [video]

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε ή έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε, αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε διάφορες περιοχές του Έβρου, μ...



Τεράστια προβλήματα προκάλεσε ή έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε, αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε διάφορες περιοχές του Έβρου, με κατοίκους να εγκλωβίζονται μέσα στα σπίτια τους και να απαιτείται η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τη διάσωσή τους. Υπολογίζεται ότι περίπου 100 σπίτια πλημμύρισαν, ενώ το νερό μέσα στις οικίες έφτανε το 1 μέτρο.
Σε κίνδυνο τέθηκε η ζωή τεσσάρων ηλικιωμένων γυναικών οι οποίες σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ζημιές προκλήθηκαν και σε Ι.Χ. αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Σπίτια πλημμύρισαν στα Λάβαρα, το Κισσάριο, το Αμόριο, το Διδυμότειχο και το Σοφικό ενώ σε πολλές περιοχές οι δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια ενώ έντονη και συνεχής ήταν η πτώση κεραυνών. Στο Κισσάριο μάλιστα η βροχόπτωση ξήλωσε τμήματα του οδοστρώματος.

Στα Λάβαρα οι κάτοικοι έβλεπαν στους δρόμους εκτός από τα νερά και τις φερτές ύλες ακόμη και κορμούς δέντρων, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν τόσο σπίτια όσο και καταστήματα.


Η Ξάνθη μετά τη βροχή
Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ακραία καιρικά φαινόμενα άρχισαν να υποχωρούν με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να κοπάσουν. Το πρώτο φως της ημέρας την Πέμπτη βρήκε τους κατοίκους να μετρούν τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, ενώ ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή τους ώστε να προχωρήσουν οι όποιες ενέργειες αποζημίωσης για τις καταστροφές.

"Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα!"
Μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Βαγγέλης Πουλιλιός ανέφερε πως πρόκειται για πρωτοφανή πλημμύρα. “Αυτό δεν ξανάγινε. Τρεις χείμαρροι υπερχείλισαν και το νερό μέσα στα σπίτια ήταν ένα μέτρο. Δεν ήταν τίποτα οι πλημμύρες του παρελθόντος με αυτό που είχαμε. Το νερό ξεχείλισε 50 πόντους πάνω από τον δρόμο, πρωτοφανές. Μιλάμε με ανθρώπους 85 ετών και μας λένε ότι δεν έχουμε δει ξανά τέτοιο νερό” σημείωσε ο ίδιος, εξηγώντας πως από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν περίπου 100 σπίτια και υπέστησαν σοβαρές καταστροφές επιχειρήσεις. “Μιλάμε για βροχή δυο ωρών. Δηλαδή από τις 8.00 μέχρι και τις 10.00 το βράδυ. Ξηλώθηκε η άσφαλτος! Ο στρατός ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά μας, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική” προσθέτει.

Από τη μεριά του ο κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, δήμαρχος Διδυμοτείχου, τονίζει πως “είναι μεγάλη καταστροφή. Έχουν ξηλωθεί πλακάκια από τον πεζόδρομο στο κέντρο, κόπηκε επαρχιακός δρόμος από το Ελληνοχώρι, εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και ένας οδηγός κινδύνεψε αλλά χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής σώθηκε” ενώ παράλληλα προσθέτει πως “ήταν μια θεομηνία, μιλάμε για βροχόπτωση 60 χιλιοστών ήταν κάτι το φοβερό. Η προηγούμενη μεγάλη βροχόπτωση που είχαμε ήταν 35 χιλιοστών, δηλαδή σχεδόν τα μισά. Υπάρχουν σπίτια και υπόγεια πλημμυρισμένα ενώ και καταστήματα έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές”

Ποτάμια οι δρόμοι και στην Ξάνθη!
Στην πόλη της Ξάνθης δεν παρατηρήθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας επικράτησε κακοκαιρία. Το μεσημέρι της Τετάρτης άνοιξαν οι ουρανοί για ελάχιστα λεπτά, ωστόσο ήταν αρκετό για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια και τους πολίτες που βρίσκονταν έξω να τρέχουν να προφυλαχθούν. Στην περιοχή δεν καταγράφηκαν ζημιές ή καταστροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση