GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: Δείτε πως υποδέχτηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον Πάπα Φραγκίσκο στο Φανάρι.. [video]

Στο Φανάρι έφτασε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα ο πάπας Φραγκίσκος,ο οποίος βρέθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο... Το πρωί τ...



Στο Φανάρι έφτασε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα ο πάπας Φραγκίσκος,ο οποίος βρέθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο...
Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί συλλείτουργο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα -προστάτη της Εκκλησίας της ωνσταντινούπολης.

Τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη και Αμερικής Δημήτριο.
Ο ποντίφικας έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, κύριο σταθμό της επίσκεψής του στην Τουρκία, προερχόμενος από την Άγκυρα όπου είχε πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη υπό την ιδιότητά του ως αρχηγού του κράτους του Βατικανού.
Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας και η συνοδεία του έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη το πρωί του Σαββάτου.
Στη συνέχεια, ο Πάπας κατευθύνθηκε στην παλαιά Πόλη και τη βασιλική της Αγίας Σοφίας καθώς και στο Μπλε Τζαμί.
Το μεσημέρι τέλεσε θεία λειτουργία στον ρωμαιοκαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος, στην οποία παρέστη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ το απόγευμα τελέστηκε δοξολογία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει, με την άρση του σχίσματος ανάμεσα στην Ανατολική και τη Δυτική Εκκλησία και τον θεολογικό διάλογο που άρχισε με τις συναντήσεις του Πατριάρχη Αθηναγόρα και του Πάπα Παύλου του 6ου, τη δεκαετία του ’60.
Mετά το πέρας των προσφωνήσεων ο πάπας Φραγκίσκος κατευθύνθηκε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπου σκύβει το κεφάλι του μπροστά στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και εκείνος τον φίλα στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση