GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Volvo ξεκινά την παραγωγή του XC60 στην Κίνα

Η Volvo ανακοίνωσε ότι το μοντέλο της XC60 σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Κίνα. Με στόχο την κάλυψη της συνεχώς αυξανό...



Η Volvo ανακοίνωσε ότι το μοντέλο της XC60 σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Κίνα. Με στόχο την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης, η σουηδική μάρκα ξεκινά την παραγωγή του SUV στο εργοστάσιό της, στο Τσενγκντού.

Οι πωλήσεις του XC60 στην Κίνα τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 αυξήθηκαν κατά 32,3% σε σχέση με το 2013, φτάνοντας τις 24.940 μονάδες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το XC60 συνεχίζει να είναι το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τη Volvo, με 98.309 ταξινομήσεις το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2014, ήτοι άνοδος 20,4% συγκριτικά με τη χρονιά που πέρασε.

Το XC60 είναι το δεύτερο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Τσενγκντού. Έχει προηγηθεί το Νοέμβριο του 2013 η έναρξη παραγωγής του S60L, ενός σεντάν μοντέλου που βασίζεται στο S60 αλλά διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο. Το εργοστάσιο του Τσενγκντού βρίσκεται στην κεντρική Κίνα και η προσθήκη του δεύτερου μοντέλου στη γκάμα του συνεπάγεται τη δημιουργία 500 νέων θέσεων εργασίας, με τους συνολικά απασχολούμενους να ανέρχονται πλέον στους 2.650 περίπου. Η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου είναι 120.000 μονάδες ετησίως.

Η Volvo διαθέτει δύο ακόμη εργοστάσια στην αχανή χώρα της Ασίας. Ένα στην πόλη Ντακίνγκ, στη βορειανατολική Κίνα, όπου πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή του XC Classic, ενός μοντέλου αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Βασίζεται στο απερχόμενο XC90, το οποίο δεν παράγεται πλέον εδώ και μερικούς μήνες εν αναμονή της έναρξης πωλήσεων του νέου XC90. Ένα ακόμη εργοστάσιο βρίσκεται στο Ζανγκγιάκου, βορειοδυτικά του Πεκίνου, το οποίο λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο και κατασκευάζει κινητήρες, τροφοδοτώντας αποκλειστικά τα άλλα δύο εργοστάσια της Volvo στην Κίνα. Οι πωλήσεις της Volvo στην Κίνα, μέσα από ένα δίκτυο 160 εξουσιοδοτημένων εμπόρων, σημειώνουν άνοδο, βρίσκονται ήδη στο +36% σε σχέση με το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση