GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στο Μαρόκο

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν τη Δευτέρα μεταξύ διαμαρτυρόμενων φοιτητών και δυνάμεων επιβολής της... τάξης σε μία πανεπιστημιού...



Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν τη Δευτέρα μεταξύ διαμαρτυρόμενων φοιτητών και δυνάμεων επιβολής της... τάξης σε μία πανεπιστημιούπολη στην Ούτζντα (βορειοανατολικά) είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν «τουλάχιστον 100» άνθρωποι, κυρίως στις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Τύπο.

Ο αριθμός των τραυματιών «κυμαίνεται γύρω στους 100, περιλαμβανομένων 62 ανδρών των βοηθητικών δυνάμεων» σύμφωνα με την εφημερίδα L’ Economiste, πολλοί εκ των οποίων έχουν «εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας».
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και «έχασε το ένα μάτι» του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος του τοπικού παραρτήματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μαρόκου (AMDH), την ώρα που η αστυνομία έχει προχωρήσει προς το παρόν σε «μία σύλληψη» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αντιθέτως ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει δυσκολία στο να διευκρινιστεί ένας ακριβής αριθμός των τραυματιών στις τάξεις των διαδηλωτών καθώς «οι φοιτητές δε μεταβαίνουν στα νοσοκομεία καθώς φοβούνται ότι θα συλληφθούν».

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν σήμερα στην Ούτζντα «έπειτα από αίτημα της πρυτανείας του πανεπιστημίου Μοχάμεντ Α΄» όπου οι φοιτητές εμπόδιζαν την πρόσβαση στις αίθουσες όπου διδάσκονται ορισμένα από τα μεταπτυχιακά μαθήματα.

Πρόκειται για φοιτητές της νομικής που πραγματοποιούν «μια αποχή 30 ημερών» διαμαρτυρόμενοι για τους τρόπους με τους οποίους διεξάγονται οι εξετάσεις, σύμφωνα με τον Τύπο.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube απεικονίζονται δεκάδες νεαροί να εκσφενδονίζουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών βαν.

Τους τελευταίους αυτούς μήνες οι αρχές του Μαρόκου ανακοίνωσαν πλήθος μέτρων προκειμένου να καταστείλουν τα επεισόδια βίας που επανειλημμένα σημειώνονται σε πανεπιστημιουπόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση