GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο δρόμο πήγαν 13.000.000 ευρώ...

Ολοκληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια στο Νομό Χανίων... Πρόκειται για έ...



Ολοκληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια στο Νομό Χανίων...
Πρόκειται για έργο της Περιφέρειας Κρήτης προυπολογισμού 12.900.000€, το οποίο αφορά στην δημιουργία νέου δρόμου από το χωρίο Λάκκοι του Δήμου Πλατανιά μέχρι και το Ξυλόσκαλο στον Ομαλό.
Το έργο ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 και αφορά στην διάνοιξη και την ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους 17 χιλιομέτρων, ενός οδικού άξονα που κάθε χρόνο και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο εξυπηρετεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών που κινούνται προς το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Το έργο τελείωσε τον περασμένο Αύγουστο και έχει γίνει η προσωρινή παραλαβή του, όπου εκτός της διαπλάτυνση και την ασφαλτόστρωση, σε ορισμένα σημεία έγινε και καινούρια χάραξη, χωρίς όμως πολλά περιθώρια για να μικρύνει η απόσταση, αφού περνάει από περιοχές Natura και αναγκαστικά ακολουθήθηκε η παλιά.

Πολλά τα ερωτηματικά για την κατασκευή του
Ωστόσο, παρότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που όπως αναφέραμε εξυπηρετεί αρκετές χιλιάδες οδηγούς κάθε χρόνο, υπάρχουν κάποια σημεία, τα οποία ακόμα και με το απλό μάτι δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και αφήνουν μία κακή εικόνα στους οδηγούς.

Ένα από αυτά είναι η ποιότητα της ασφάλτου. Σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου το οδόστρωμα φαίνεται παλιό και φθαρμένο.
Η εικόνα που λαμβάνει ο οδηγός είναι ότι πρόκειται για ένα δρόμο που έχει κατασκευαστεί πάρα πολλά χρόνια, ενώ όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω σε άλλα σημεία του δρόμου η εικόνα της ασφάλτου είναι όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις μεγάλες οδικές αρτηρίες.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γιώργο Μπουντουράκη, τον επιβλέπων Μηχανικό της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων, μας εξήγησε ότι οι προδιαγραφές της ασφάλτου είναι οι σωστές και αυτές που χρησιμοποιούνται σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους. Ενώ η διαφορά που υπάρχει στα διάφορα σημεία οφείλεται στο γεγονός ότι μερικά σημεία είναι στρωμένα πρόσφατα.

Στην πορεία μας προς τον Ομαλό κάναμε και μία άλλη σημαντική διαπίστωση: σε όλη την διαδρομή ο δρόμος είναι γεμάτος μπαλώματα.

Υπάρχουν αρκετά σημεία, πάνω από 10 - 12 που το οδόστρωμα έχει κοπεί και έχει τοποθετηθεί καινούρια άσφαλτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση