GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποτάμι: Πρόεδρος από αυτή τη Βουλή – Εκλογές το “15

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Κρήτη, όπου περιοδεύει, ...

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Κρήτη, όπου περιοδεύει, προτείνει να εκλέξει Πρόεδρο αυτή η Βουλή και να δεσμευθεί η κυβέρνηση για εκλογές εντός του 2015.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:
”Ο Σαμαράς δε μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της χώρας, ο Βενιζέλος δε μπορούσε να λύσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και αποφάσισαν να φέρουν πιο κοντά την προεδρική εκλογή. Είναι λάθος η επιλογή”.
Και συνέχισε καταθέτοντας την πρότασή του: “Να εκλέξει αυτή η Βουλή Πρόεδρο και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα έχουμε εκλογές εντός του 2015. Δε θέλουμε δηλαδή λευκή επιταγή στην κυβέρνηση γιατί δεν τα πάει καλά.
Οι εκλογές βέβαια πρέπει να γίνουν μετά την τουριστική περίοδο. Υπάρχουν και κάποιοι που ζητούν εδώ και τώρα εκλογές. Είναι αυτοί που επενδύουν στο “μπάχαλο” της κοινωνίας και δεν τους ενδιαφέρουν οι δουλειές του κόσμου.
Άλλωστε, αυτοί δεν έχουν δουλειά. Τρέφονται από το κόμμα, δηλαδή από το κράτος. Πάντως υπάρχει και κάτι αισιόδοξο, ότι υπάρχουν όλο και πιο πολλοί Έλληνες και βέβαια όλο και πιο πολλοί Κρητικοί αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δε μπορεί να κινηθεί ανάμεσα στο αριστερό και στο δεξί λάθος”.
Σε ερώτηση σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε:
“Αυτά θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα της χώρας.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βρούμε ανθρώπους που να θέλουν να λύσουν τα προβλήματα και όχι να βολέψουν τους κομματικούς τους στρατούς. Και αυτό που μας φοβίζει είναι ότι και για τη ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να βολέψουν τα δικά τους παιδιά”.
Αναφορικά με τους όρους συμμετοχής του κόμματος σε ένα κυβερνητικό σχήμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπογράμμισε:
”Το Ποτάμι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν κλειστά τα αυτιά τους στην κοινωνία, με ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, με ανθρώπους που θέλουν να θρέψουν κομματικούς στρατούς.
Στόχος είναι η συνεργασία με την Εθνική Ελλάδος, με ανθρώπους που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά”.
Όταν κλήθηκε τα σχολιάσει τα μεγάλα δημοσκοπικά ποσοστά που συγκεντρώνει το Ποτάμι, δήλωσε:
”Δε μας ικανοποιεί, γιατί θέλουμε ακόμα παραπάνω. Και θέλουμε να καταλάβουν ότι το Ποτάμι έρχεται από τη δύναμη της κοινωνίας.
Είναι οι δημιουργικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι της δουλειάς, οι αγρότες, οι εργάτες, αυτοί που έχουν δουλέψει και έχουν σηκώσει ρολά στη ζωή τους και που έχουν βαρεθεί να ακούνε παράλογα πράγματα και να υπηρετούν παράλογες ιδέες”.
Σχετικά με την αξιολόγηση υποψηφίων βουλευτών, ο επικεφαλής του κόμματος επεσήμανε ότι ” δεν θέλουμε να βγάλουμε βουλευτές μέσα από τις οργανώσεις μας, θέλουμε να βγάλουμε βουλευτές μέσα από την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες δημιουργικές δυνάμεις”.
Την Κυριακή το μεσημέρι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειεας.
Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε φίλων και εθελοντών του Ποταμιού, στο Ωδείο Ρεθύμνου.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Αυτοί είναι οι μισοί Έλληνες. Οι υπόλοιποι μισοί τούς έχει κόψει μισθούς επιδόματα τα κόμματα πού αναφέρονται παραπάνω, άρα δεν έχουν λόγους να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή το ποτάμι συμφωνεί ότι έχουμε δικτατορίας του κοινοβουλίου, έχουμε τον στρατό κατοχής. Καλό θα ήταν να το αναφέρει και απο τα μέσα ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση