GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ριζικές ανατροπές στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου...Πώς θα υπολογίζονται;

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την αλλαγή του χρόνου, από την αρχή του οποίου θα δουν κάποιες αλλαγές, προς το χειρότερο, όσοι α...



Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την αλλαγή του χρόνου, από την αρχή του οποίου
θα δουν κάποιες αλλαγές, προς το χειρότερο, όσοι αποφασίσουν να βγουν στη σύνταξη.

Ουσιαστικά, με βάση τα ήδη ψηφισθέντα, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμός της σύνταξης για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1ης Ιανουαρίου. Με βάση το νέο μεικτό σύστημα, τα χρόνια ασφάλισης μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα υπολογιστούν με το παλαιό, ενώ μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή ως το άθροισμα βασικής και αναλογικής σύνταξης. Η βασική σύνταξη τη νέα χρονιά διαμορφώνεται στα 360 ευρώ, ενώ η αναλογική σύνταξη εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης και τον μισθό.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι για περίπου 150.000 ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα (έτη ασφάλισης και όριο ηλικίας) αλλά θα βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια παραμένει σε ισχύ ο παλαιός τρόπος υπολογισμού (δηλαδή δεν θα έχουν καμία επίπτωση στη σύνταξη).

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή η επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα ταμεία θα είναι υποχρεωμένα να περνούν κάθε τρίμηνο από τον έλεγχο της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Ουσιαστικά, κάθε φορά που θα προκύπτει έλλειμμα θα πρέπει να μειώνονται οι συντάξεις.

«Κούρεμα» και στο εφάπαξ

Η αλλαγή αφορά όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς γι' αυτούς το εφάπαξ θα υπολογισθεί με βάση τον μαθηματικό τύπο.

4 σχόλια

  1. ΨΗΦΙΣΤΕ ΖΩΑ ΔΗΘΕΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ" ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΛΥΚΟΥΔΗΔΕΣ, ΨΑΡΙΑΝΟΙ, ΑΗΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ "ΠΟΥΛΑΚΙΑ", ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 150 ΕΥΡΩ!!!

    ΖΩΑ, Ε, ΖΩΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΑΪΚΑΛΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Λοιπόν, έχουμε και λέμε…

    Υπάρχουν δύο εκδοχές:

    Η εκδοχή Αποστολόπουλου είναι πως ήθελε να φανερώσει στον Καμμένο τι κουμάσι είναι ο Χαϊκάλης (Γιατί; Είχε τίποτα προσωπικό μαζί του; Και άντε και το έκανε, τι θα κέρδιζε;), αλλά δεν ενημέρωσε τον Καμμένο (!!), ούτε και μαγνητοφώνησε την συζήτηση και επινόησε όλα τα υπόλοιπα για τράπεζες, Σαμαράδες και τα λοιπά. Και αντί να καλέσει στο τέλος τον Καμμένο ή τις αρχές, για να πιάσουν τον Χαϊκάλη, ξαφνικά δεν πάει στο τελευταίο ραντεβού!!!

    Η άλλη εκδοχή, είναι πως ο Αποστολόπουλος είναι ένα από τα μακριά χέρια του συστήματος (αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως ήταν σύμβουλος Παπανδρέου, Σαμαρά, Καμμένου, τραπεζών, Ντόιτσε μπανκ κλπ.) και πως δεν είναι η πρώτη φορά που ανακατεύεται σε σκοτεινές υποθέσεις με μίζες και δωροδοκίες. Έχει επαφές με τράπεζες, Ελβετίες, και λέει πως τον έβαλε ο Σαμαράς, του οποίου κλείνει και ραντεβού, λες και είναι γραμματέας του!!!
    Και στο τελευταίο ραντεβού με τον Χαϊκάλη δεν πάει, γιατί τον ειδοποιούν άτομα μέσα από την Αστυνομία ή την Εισαγγελία!

    Όταν ξεσπάει το θέμα, όλα τα κανάλια αρνούνται την πιθανότητα αλήθειας του θέματος και βάλλουν κατά του Χαϊκάλη και κατά της αυθεντικότητας και της ύπαρξης του βίντεο. Και τον Αποστολόπουλο τον αναλαμβάνει ο δικηγόρος που ανέλαβε τον Κασιδιάρη, ενώ ο ίδιος ο Σαμαράς, πάνω στον πανικό του και παρακινούμενος από τα «κορυφαία μυαλά»- συνεργάτες του, ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΗΝΥΣΗ!!! (Πρωτοφανές στα χρονικά για Πρωθυπουργό, να φέρεται ως ιδιώτης!!!). Μόνο που… ΑΝΤΙ να καταθέσει μήνυση κατά του Αποστολόπουλου που τον εμπλέκει, αφού ΑΥΤΟΣ αναφέρει το όνομά του, ως εντολέα της «μίζας προς αποστασία», καταθέτει μήνυση ΚΑΤΑ του Χαϊκάλη (!!!). Δηλαδή, όχι κατά αυτού που το είπε, αλλά κατά αυτού που το άκουσε (!;!;!;!)

    Στην δεύτερη εκδοχή, φαίνεται όλη η σαπίλα του συστήματος! Πολιτικό, τραπεζικό, δικαστικό, ευρωπαϊκό, δημοσιογραφικό και παρακρατικό.

    Ο καθένας τα συμπεράσματά του…


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΨΗ........

    ΒΡΩΜΑ.......

    ΔΥΣΩΔΙΑ......


    ΜΑΖΕΨΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...

    ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΔΩ, ΓΙΑΤΙ ΒΡΩΜΑΝΕ ΣΑΠΙΛΑ...ΜΠΛΙΑΑΑΧΧΧ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To σάπιο πολιτικό- οικονομικό σύστημα προσπαθεί τώρα να στραφεί κατά του κ. Χαϊκάλη και να τον φυλακίσει.

    Ας τα βλέπει ο Σύριζα. Θέλουν να φιμώσουν κάθε άλλη φωνή ( πρώτα στράφηκαν κατά της Χ.Α, τώρα κατά των ΑΝΕΛ, μετά σειρά θα έχουν Σύριζα και ΚΚΕ και όποιος διαφωνεί ). Εκβιασμοί, τρομοκρατία ασκούν τα ελεγχόμενα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, αλλά και τμήμα του πολιτικού κόσμου. Είναι ντροπή για το ήθος της ΝΔ οι μεθοδεύσεις των ανθρώπων της ΠΟΛΑΝ. Η ΝΔ θα πληρώσει ακριβά τα παράκεντρα εξουσίας...

    Κάτω τα χέρια από τον Χαϊκάλη. Κάτω η λάσπη κατά του Χαϊκάλη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση