GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μόνο αν δοθεί λύση μέσα στο 2014, μπορεί το έργο να γίνει το 2018!

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε ίσως τις τελευταίες πράξεις τις ιλαροτραγωδίας που ονομάζεται Με...



Διαβάστε την ανακοίνωση: "Αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε ίσως τις τελευταίες πράξεις τις ιλαροτραγωδίας που ονομάζεται Μετρό Θεσσαλονίκης. Είναι στο χέρι όλων μας να σώσουμε την παρτίδα; Υπάρχει η διάθεση; Υπάρχει η κοινή λογική; Ναι, ο «κακός» εργολάβος που εκβιάζει. Ναι η Αττικό Μετρό που δεν «νοιάζεται» για το έργο. Ναι ο Χρυσοχοΐδης που αδιαφορεί για τη Θεσσαλονίκη. Ναι ο Μπουτάρης που «μπλόκαρε» το έργο με τις εμμονές του. Όλα αυτά τα ακούμε, τα ξέρουμε, τα ξέρει πιθανόν όλη η πόλη. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα με το να τα αναφέρουμε. Ούτε όμως λύνουμε και το γόρδιο δεσμό του έργου. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, όχι μόνο για την πρωτοχρονιά του 2015, αλλά ίσως και για την ημέρα που θα διακοπή το έργο. Υπάρχει λύση; Εμείς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε πως υπάρχει. Αρκεί να υπάρχει η διάθεση, για πράξεις, όχι για δηλώσεις. Γιατί μέχρι στιγμής, πλην εξαιρέσεων μόνο στα λόγια έχουμε μείνει. Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει ο Υπουργός Υποδομών να αποδείξει πως δεν έχει ξεχάσει ότι προέρχεται από τη Β. Ελλάδα και να κάτσει στο τραπέζι και τους δύο παράγοντες του έργου – Αττικό Μετρό και Κοινοπραξία. Είναι η τελευταία ευκαιρία να μην κινδυνέψει η χρηματοδότηση του έργου και φυσικά όλα τα επιπλέον κονδύλια που έχουν εξασφαλισθεί. Μόνο αν δοθεί λύση μέσα στο 2014, μπορεί το έργο να γίνει το... 2018 όπως διατείνονται. Μόνο αν αξιοποιήσουμε αυτή την περίοδο μέχρι το τέλος του 2014 και αφεθούν στην άκρη όλα τα σφάλματα και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών μπορούμε να ελπίζουμε , διαφορετικά, πραγματικά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το θέατρο αναζήτησης και καταλογισμού των ευθυνών και να κλαίμε πάνω από τα ερείπια όχι του παρελθόντος, αλλά ενός μελλοντικού έργου."

1 σχόλιο

  1. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φυγαδεύουν τα 11 δισεκατομμύρια του ΤΧΣ για να μην τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Εδώ και λίγο καιρό το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη και τρομοκρατεί την Γερμανία. Οι δανειστές μαζί με τους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο ξεκίνησαν ήδη να ναρκοθετούν το πεδίο για την περίπτωση που δεν θα αποτραπούν οι εκλογές , οι οποίες -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα δώσουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή δεν είναι άλλο από το περιβόητο σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης».

    Της Βασιλικής Σιούτη


    Πληροφορίες των τελευταίων ημερών μιλούν για επιχείρηση «φυγάδευσης» των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ του ΤΧΣ (το περίφημο μαξιλάρι, που είναι ομόλογα σε ηλεκτρονική μορφή, άμεσα ρευστοποιήσιμα και που κατέχει το ΤΧΣ ). Αυτή θα είναι η τελευταία πράξη της κυβέρνησης με προφανή σκοπό να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα , προκειμένου αυτός να μην μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα των πρώτων ημερών που είχε εξαγγείλει στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, για το οποίο είχε υπολογίσει ως πηγή χρηματοδότησης και μέρος των χρημάτων αυτών.

    Η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί εδώ και καιρό σε αδιέξοδο και σε κάθε περίπτωση δεν διαφαινόταν ότι μπορούσε να αντέξει για πολύ ακόμα. Για αυτό και άρχισε να βάζει σε εφαρμογή την στρατηγική της επόμενης περιόδου, που αφορά κυρίως το πώς θα παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν καν αυτός αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση