GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έδωσαν τα χέρια για τον προϋπολογισμό του 2015 της Ε.Ε.

Συμφωνία επετεύχθη σήμερα το βράδυ μεταξύ των κρατών-μελών και του Ευρωκοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ...


Συμφωνία επετεύχθη σήμερα το βράδυ μεταξύ των κρατών-μελών και του Ευρωκοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2015 χάρη σε μια ενίσχυση 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον προϋπολογισμό του 2014, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζαν Αρτουί.
«Προϋπολογισμός 2015: επιτέλους συμφωνία», ανέφερε σε μήνυμά του που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αρτουί έπειτα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η μπάλα είναι στο γήπεδο των κρατών», πρόσθεσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ που συναντώνται στις Βρυξέλλες πρέπει να επικυρώσουν τη συμφωνία αυτή αύριο Τρίτη, επεσήμανε.
Η ιταλική προεδρία εμφανίστηκε πιο επιφυλακτική. «Έγινε ένα σημαντικό βήμα για τη διευθέτηση των προβλημάτων που εκκρεμούσαν. Πρέπει τώρα να οριστικοποιήσουμε τη δουλειά που έχει γίνει, προκειμένου να βρούμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για όλες τις πλευρές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν.
Παρόλα αυτά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επισημάνει ότι δεν θα δεχθεί τροποποιήσεις στο ποσό των 4,8 δισεκ. ευρώ για τον προϋπολογισμό του 2014.
Η συμφωνία για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2014 αναμένεται να επιτρέψει την έγκριση του νέου σχεδίου του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015, το οποίο έχει υποβάλει η Κομισιόν, επεσήμανε ο Αρτουί.
Αν τα κράτη μέλη εγκρίνουν τη συμφωνία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορέσει να ψηφίσει για το σχέδιο του προϋπολογισμού κατά την συνεδρίασή του στις 15 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση