GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο Ρωμανός. 25η ημέρα απεργίας πείνας, σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο ασθενής βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με τον οργανισμό του να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά Τα παραπάνω...

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο ασθενής βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με τον οργανισμό του να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά
Τα παραπάνω αναφέρονται σε επίσημη ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Γεννηματάς, Χρήστου Τσάμη.

Η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης
Εσπευσμένα καταρτίστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης η τροπολογία με την οποία δίνεται δυνατότητα σε καταδικασμένους και υπόδικους κρατουμένους να παρακολουθούν από απόσταση και από τα κελιά τους τα μαθήματά τους στα ΑΕΙ.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο Λογιστήριο του Κράτους για την κατάρτιση της έκθεσης δαπανών.
Την Τρίτη η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τροπολογία με την οποία θα τροποποιείται ο Σωφρονιστικός Κώδικας ως προς το σκέλος που αφορά τη φοίτηση κρατούμενων στις φυλακές.

Όπως έγινε γνωστό από τη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει την τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη "ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων" το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια στις 15.00 της Τρίτης και θα ψηφιστεί την ίδια ημέρα.

H τροπολογία
Όπως αναφέρει το Βήμα, στην παραγρ.1 του άρθρου 58 του ν.2776/1999 «Σωφρονιστικός Κώδικας», προστίθεται εδάφιο που έχει ως εξής:

"Με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθορίζονται οι προϋποθέσεις, ο τρόπος και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εξ” αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων, καθώς και η συμμετοχή στις εξετάσεις των ανωτέρω φοιτητών κρατουμένων, καταδίκων και υποδίκων, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της σχολής στην οποία φοιτούν, σε περίπτωση που δεν χορηγούνται σ” αυτούς οι από τα αρμόδια όργανα εκπαιδευτικές άδειες".

Στην Αιτιολογική έκθεση αναφέρεται:
"Με την προτεινόμενη ρύθμιση διασφαλίζεται το δικαίωμα των κρατουμένων, καταδίκων και υποδίκων, στην εκπαίδευση και ειδικότερα διευκολύνεται η φοίτηση αυτών, καθώς θεσμοθετείται η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων και εργαστηρίων εξ αποστάσεως και η συμμετοχή τους στις αντίστοιχες εξετάσεις , μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει σήμερα η τεχνολογία, στις περιπτώσεις που οι κρατούμενοι δεν έχουν λάβει εκπαιδευτική άδεια. Με το μέτρο αυτό , που οι λεπτομέρειες υλοποίησής του θα καθορισθούν με Κ.Υ.Α. των Υπουργών Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, δίδεται στον κρατούμενο δυνατότητα άλλης μίας επωφελούς για την ανάπτυξη της προσωπικότητας , του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του ενασχόλησης, αλλά και διευκολύνεται η κοινωνική του επανένταξη".

Αίτηση αναίρεσης βουλεύματος κατέθεσε ο συνήγορος του Ρωμανού
Αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Στην αίτησή του, ο Νίκος Ρωμανός προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει διότι η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία.
Πηγή: www.news247.gr

1 σχόλιο

  1. Ορίστε ο κύριος ΡΩΜΑΝΩΣ γιατί κάπου διάβασα ότι είναι πολιτικός κρατούμενος έψαξα και βρηκα τι εχει κανει ο νέος αυτός που κατά τους γονείς του και την αριστερά = Συριζα (πάντα ψάχνει αποβράσματα και τα κάνει ήρωες γιατί γουστάρει την βαβούρα και τις καταστροφές των περιουσιών καίγοντας τα πάντα )Οτι το κράτος τον σκοτώνει άσχετο αν κάνει απεργία πείνας μόνος του και δεν τον πίεσε κανένας για αυτό έχω αηδιάσει τόση βρώμα και δυσωδία ορίστε κύριοι Ο Ποινικά κρατούμενος ληστής τράπεζας με ένα όμηρο ένοπλος και αντιστασιακός γελαντζι που εκβιάζει κιόλα λες και δεν σπούδασαν τόσα άτομα στην φυλακή

    Μερικά χρόνια αργότερα, το 2013, ο Νίκος Ρωμανός απασχόλησε και πάλι το κοινό. Αυτή τη φορά μαζί με άλλους πέντε (σύσταση συμμορίας ) συνεργούς του (Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη, Α . Μπουρζούκο, Α. Ντάλιο, Φ. Χαρίση) οδηγήθηκε στις Αρχές κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης την 1η Φεβρουαρίου του 2013 (σ.σ.: οι δράστες «χτύπησαν» υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου).Σύμφωνα με την Αστυνομία, η λεία των ένοπλων δραστών από το υποκατάστημα της Αγροτικής ήταν το χρηματικό ποσό των 175.940 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα άλλα δύο άτομα αφαίρεσαν, κι εκεί υπό την απειλή όπλων, 4.020 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Το δικαστήριο, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, αποφάσισε πως και οι έξι κατηγορούμενοι θα εκτίσουν πολυετείς καθείρξεις -από 11 έως 16 έτη- στη φυλακή, μη χορηγώντας αναστολή εκτέλεσης ποινής σε κανέναν από αυτούς.

    Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, κατά συγχώνευση, επέβαλε τις εξής ποινές κάθειρξης:

    -Γ. Μιχαηλίδης: 16 έτη, τέσσερις μήνες και 10 ημέρες.
    -Ν. Ρωμανός: 15 έτη και 11 μήνες
    -Δ. Πολίτης: 11 έτη και 5 μήνες
    -Α . Μπουρζούκος: 15 έτη και 11 μήνες
    -Α. Ντάλιος: 15 έτη και 11 μήνες
    -Φ. Χαρίσης: 15 χρόνια και 11 μήνες.

    ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

    Με την απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ότι οι έξι κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό δεν είναι μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Είχε προηγηθεί πολύμηνη ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο που εκδίκαζε τη συγκεκριμένη υπόθεση στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

    Πείτε μου ότι θέλετε είμαι απλά ένας φορολογούμενος αγανακτισμένος πολίτης ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ TIΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΉΦΟ ΜΑΣ ......................... !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση