GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θετικά βλέπουν τη Μέρκελ 3 στους 4 Γάλλους

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γάλλων (72%) έχουν θετική άποψη για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifo...


Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γάλλων (72%) έχουν θετική άποψη για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Journal du dimanche.

Η Μέρκελ, που επανεξελέγη θριαμβευτικά στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), συγκεντρώνει μόλις το 28% των αρνητικών απόψεων, βάσει της δημοσκόπησης αυτής.

Αν και η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε την προηγούμενη εβδομάδα ανεπαρκείς τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί να προχωρήσει η Γαλλία στον τομέα της οικονομίας, προκαλώντας την αντίδραση των Γάλλων πολιτικών, η δημοφιλία της στην κοινή γνώμη της χώρας δεν περιορίζεται στους υποστηρικτές ενός κόμματος.

Οι ψηφοφόροι της δεξιάς έχουν σε ποσοστό 95% θετική γνώμη για τη Μέρκελ, ενώ το ποσοστό επιδοκιμασίας της Γερμανίδας καγκελαρίου φτάνει το 64% μεταξύ των υποστηρικτών της αριστεράς και το 68% μεταξύ των υποστηρικτών του Εθνικού Μετώπου.

Μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων (73%) εκτιμά ότι είναι «λυπηρό το γεγονός ότι Γάλλοι πολιτικοί επικρίνουν με έντονο τρόπο τη Γερμανία, με δεδομένη τη γαλλογερμανική σχέση».

Για το 64% των ερωτηθέντων, η Γαλλία θα έπρεπε «να εμπνευστεί από τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στη Γερμανία».

Αυτό όμως δεν εμποδίζει τα τρία τέταρτα των Γάλλων (74%) να εκτιμούν «ότι η Γερμανία ασκεί πολύ μεγάλη επιρροή στην πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εξάλλου σε ποσοστό 76% πιστεύουν ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει προβλήματα με τους χαμηλούς μισθούς και τη φτώχεια.

1 σχόλιο

  1. Τι θέλει ο Γύφτος στο παζάρι. Κατά την παλαιότερη παροιμία. Οι Γάλλοι δεν έχουν καμία "συγγένεια" με εμάς. 1-Εμείς θέλουμε έναν πατερούλη να μάς ταΐζει για να καθόμαστε, να μην δουλεύουμε, εχθρός μας η εργασία. Δεν έχουμε την δημοκρατία της Γαλλίας. Αλλά ένα συνονθύλευμα φασιστικών μεθόδων από τα άκρα Αριστεράς-Δεξιάς, ανάμικτα με "ανατολίτικη" οικονομία. Κανεις δεν καταλαβαίνει, δεν το αναφέρει, ότι η δικτακτορια του κοινοβουλίου,όπου οπου βγαίνουν οι κυβερνήσεις, ουδέποτε Θα σταθεροποιησουνοοικονομικά την χώρα.Γιατί διευκολύνει το κλέψιμο. Πάντα στα ελλείμματα και στα δάνεια. Τα υπόλοιπα στους ιστορικούς του μέλλοντος.Σκατοφυλη μπασταρδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση