GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση ισλαμιστή σε αστυνομικό τμήμα στη Γαλλία - Νεκρός ο δράστης, 3 αστυνομικοί τραυματίες

Των Πορφύρη Δ. - Σταφυλά Π. Σύμφωνα με πληροφορίες της Figaro άνδρας που επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Joué-lès-Tours (I...



Των Πορφύρη Δ. - Σταφυλά Π.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Figaro άνδρας που επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα του
Joué-lès-Tours (Indre-et-Loire) και σκοτώθηκε από πυροβολισμούς των αστυνομικών ήταν σεσημασμένος ισλαμιστής γνωστός στην DGSI για τις «εξτρεμιστικές του θέσεις.Κατάγεται από το Μπουρούντι και έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο.
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ο δράστης εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα μ΄ένα μαχαίρι κατ΄αλλην εκδοχή είχε κι ένα λευκό όπλο και την πρόθεση να επιτεθεί στους αστυνομικούς.Ούρλιαζε «Allah Akbar» («Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος «) πριν να τραυματίσει μια γυναίκα αστυνομικό που ήταν στον χώρο υποδοχής στο πρόσωπο και 2 άλλους συναδέλφους της. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξάγει έρευνα και ο Υπουργός Εσωτερικών θα έσπευδε στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με το Ouest-France ο δράστης εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα στις 14 h του Σαββάτου οπλισμένος με ένα μαχαίρι.Φώναζε Αλλαχού Ακμπάρ μέχρι που ξεψύχησε δηλώνει άλλη πηγή από την πλευρά αυτών που διεξάγουν την έρευνα.

« Η έρευνα προσανατολίζεται προς μια επίθεση κατά των δυνάμεων της δημόσιας τάξης με κίνητρο το ριζοσπαστικό ισλάμ» διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στην έρευνα. « Ο τρόπος δράσης προσιδιάζει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» που δραστηριοποιείται σε Συρία ,Ιράκ ,Λίβανο και σχετίζεται και με τους ισλαμιστές του Σινά.

Είναι γάλλος υπήκοος και προσηλυτίστηκε εδώ και χρόνια στο ισλάμ. Ριζοσπαστικοποιήθηκε από ισλαμιστικά sites στο internet. Σύμφωνα μ ενέους που τον ήξεραν σύχναζε στο τζαμί.Στο προφίλ του στο Facebook έχει τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους που επιτίθεται σε Συριακή κυβέρνηση και Ιράκ.

Ο αδερφός του είναι επίσης γνωστός στις αστυνομικές αρχές για τις ισλαμιστικές του θέσεις και προσανατολιζόταν να φύγει στη Συρία για τζιχάντ.

Την Παρασκευή σε βίντεο που ανέβασε στο Youtube η Daesh δηλ.το Ισλαμικό Κράτος καλούσε να γίνουν επιθέσεις κατά της Γαλλίας.(bfmtv 21/12/14)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση